10.8.15

"Ακροδεξιό" αντάρτικο στη Ν.Δ. ...




Η εξαγγελλόμενη "στροφή προς τον μεσαίο χώρο" από τον Ευ. Μεϊμαράκη δεν αρέσει καθόλου σε αρκετούς "σαμαρικούς" στη Ν.Δ., που αισθάνονται άνετα με τη...
"μετάλλαξη" του κόμματος της Συγγρού σε ένα μεγάλο κοινοβουλευτικό "Δίκτυο 21".
Μάλιστα, προ ημερών, στο γνωστό "σαμαρικό" site antinews.gr, δημοσιεύθηκε ένα κείμενο με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο της Ν.Δ., αλλά και για τον Κ. Καραμανλή, υπό τον... εύγλωττο τίτλο "Η πολιτική του μεσαιοχωριτισμού οδηγεί τη Ν.Δ. στην αφάνεια".
Ενδεικτικά, το κείμενο ξεκινά με πολύ... ευγενικό τρόπο για τον Ευ. Μεϊμαράκη: "Το χειρότερο και πιο επικίνδυνο πράγμα είναι όταν ένας άνθρωπος που μια ζωή παίζει έναν τρίτο και τέταρτο ρόλο, ξαφνικά να βλέπει να του ανατίθεται, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό, να παίξει έναν πρώτο ρόλο. Εκεί πολλές γκέλες μπορούν να γίνουν. Δηλαδή μπορεί να συμβεί αυτό που συμβαίνει ΉΔΗ με τον Βαγγέλα, που ξέχασε ότι είναι εγκεκριμένα δοτός ορισμένου χρόνου και νομίζει ότι ψηφίστηκε για αρχηγός της Ν.Δ. Αυτό εξηγεί και την αμετροέπειά του και την πολιτική αγένεια του να αρχίσει τις δηλώσεις περί αλλαγής ιδεολογικής κατεύθυνσης, επιστροφής στη Ρηγίλλης κ.λπ.".
Στη συνέχεια, το κείμενο κάνει λόγο για τη Ν.Δ. "του Κωστάκη και του Βαγγελάκη", που "βρήκαν μια Ελλάδα χρεωμένη ναι μεν, αλλά και έτοιμη σε λίγους μήνες να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς του 2004, με μια σειρά έργων υποδομής τελειωμένα και με μια προοπτική ισχυροποίησης του ελληνικού brand name και αύξησης του τουρισμού μοναδική στη μοντέρνα ιστορία μας" και "μόλις 5 χρόνια μετά, το 2009, παρέδωσαν μιαν Ελλάδα σε πήλινα πόδια που όλα τα ολυμπιακά έργα είχαν απαξιωθεί ή ήταν κατεστραμμένα, που το Ολυμπιακό χωριό έγινε αντικείμενο πλιάτσικου και ποτέ δεν κατοικήθηκε, με τα έργα του Μαραθώνα να αποτελούν ντροπή, με τον τουρισμό να χωλαίνει και με τα ξενοδοχεία της Αθήνας να παθαίνουν οικονομική καθίζηση". "Μαζί με όλα αυτά, ο Κωστάκης μας παρέδωσε μια ψευτο-ευημερούσα Ελλάδα με ιστορικά υψηλά σε δημόσιο χρέος και ελλείμματα, που αποτέλεσαν το σκαλί για το πρώτο μνημόνιο του Γιωργάκη", σημειώνεται στο εν λόγω κομμάτι.
Παράλληλα, οι "σαμαρικοί" εκφράζουν τη διαφωνία τους όχι μόνο με την φιλοδοξία του Ευ. Μεϊμαράκη να μετακινήσει προς το Κέντρο το κόμμα, αλλά και με ορισμένες συμβολικές αλλαγές που ετοιμάζει ο πρόεδρος της Ν.Δ., όπως η επιστροφή στο ιστορικό κτήριο της Ρηγίλλης, αλλά και η συμπερίληψη του "πυρσού" στο σήμα του κόμματος, όπως ήταν παλιά. Και προειδοποιούν ακόμη και με... διάσπαση: "Δυστυχώς με αυτά τα μυαλά και με τις fake δηλώσεις του Βαγγέλα ότι 'προτιμώ να συζητώ με ένα αριστερό παρά με ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο', θα ανέβει η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι, ο Λεβέντης, και οι άλλες δυνάμεις και θα χάσει το κόμμα της Ν.Δ. την αξιοπιστία από το 29% και στο τέλος ίσως να κινδυνέψει και να διασπαστεί", καταλήγει το κείμενο, που προδιαγράφει την εσωκομματική τρικυμία η οποία αναμένεται να ξεσπάσει από Σεπτέμβριο.

Γ. ΜΕΛ.


"Ρησεις & Παραπολιτικά" (avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: