2.8.15

Το σχέδιο της τρόικας για τις πρόωρες συντάξεις...

Συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ το κουαρτέτο των θεσμώνΡαγδαία αύξηση από το δεύτερο κιόλας εξάμηνο φέτος ζητούν οι δανειστές, με στόχο την εξάλειψη των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων έως το...
2021. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τα τεχνικά κλιμάκια, οι δανειστές κατέθεσαν πίνακα, που τα όρια ηλικίας αυξάνονταν έως και 15 έτη την επόμενη επταετία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Real News", για πρώτη φορά, οι εκπρόσωποι των θεσμών έθεσαν ζήτημα συντάξιμων ετών, αυξάνοντας τα όρια έως και 6,5 έτη από την 1η Ιουλίου φέτος ώστε  να μην υπάρξουν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Μα αυτόν τον τρόπο εγκλωβίζονται περισσότεροι από 150.000 ασφαλισμένοι που έχουν τα συντάξιμα έτη αλλά δεν πληρούν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Επέμειναν ακόμη ότι η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων είναι προαπαιτούμενο για την υπογραφή νέας συμφωνίας, με την ελληνική πλευρά να επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφασιστεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Το υπουργείο Εργασίας από την πλευρά του κατέθεσε πρόταση στην οποία επέμεινε για σταδιακή αύξηση των ετών απασχόλησης κατά 6 μήνες τον χρόνο έως το 2022 εντάσσοντας τις αλλαγές στη συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που θα υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Ακόμη, η ελληνική πλευρά ζητά από τους δανειστές τα επικουρικά ταμεία να ενταχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης την 31/12/2015 και όχι αναδρομικά από 1/1/2015.

πηγη Real News

Δεν υπάρχουν σχόλια: