19.8.15

"Ποτάμι" σε στάση αναμονής...

 Σταύρος Θεοδωράκης
Mε τα σενάρια είτε της ψήφου εμπιστοσύνης και των πρόωρων εκλογών είτε του κλεισίματος της Ολομέλειας και της εισαγωγής θερινών τμημάτων να έχουν φουντώσει, στο Ποτάμι τηρούν στάση αναμονής έως ότου...

ο πρωθυπουργός καταλήξει και ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις του.

Αφού τις προηγούμενες ημέρες ξεκαθάριζαν από τη Σεβαστουπόλεως ότι δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, χθες διευκρίνιζαν ότι ανεξαρτήτως θερινών τμημάτων, το κάθε κυβερνητικό νομοσχέδιο θα εξετάζεται και θα ψηφίζεται κατά περίπτωση εφόσον υπάρχουν σημεία συμφωνίας με τις θέσεις του Ποταμιού.

Οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη δεν εξέφραζαν αντιρρήσεις για τα θερινά τμήματα, μια διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής και την οποία θεωρούν λιγότερο βλαπτική για τη χώρα και την οικονομία, σε σχέση με τις πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο το Ποτάμι συνεχίζει να εκφράζει τη θέση ότι πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και μετά να γίνουν οι εκλογές, τις οποίες, όπως λένε, δεν φοβούνται, καθώς εκτιμούν ότι έχουν ισχυρό προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην επόμενη Βουλή.

Θερινή πλειοψηφία

«Δυστυχώς όμως η χώρα κινείται με βάση τους εσωκομματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και της οικονομίας», σχολιάζουν κύκλοι του Ποταμιού, μιλώντας στην «Εφ.Συν.».

«Ο πρωθυπουργός μπορεί να έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει πλειοψηφία στα θερινά, αλλάζοντας τη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, αλλά το πολιτικό πρόβλημα παραμένει».

«Ανοιχτή κοροϊδία»

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού Παναγιώτης Kαρκατσούλης επισήμανε χθες ότι «η ανοιχτή κοροϊδία και ο εμπαιγμός των βουλευτών που ενώ διαφωνούν σε μείζονες επιλογές της κυβέρνησης, τη “στηρίζουν”, υποβαθμίζει την ποιότητα της διακυβέρνησης και διασύρει τον κοινοβουλευτισμό. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο θεατής των εξελίξεων».

Προς επίλυση του παρόντος αδιεξόδου, ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας σε χθεσινές δηλώσεις του (Μέγκα) υπογράμμισε ότι «λύση είναι μια οικουμενική κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπου θα κυβερνήσουν οι άριστοι, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα πολιτικά πρόσωπα».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: