15.8.15

Στην Κω το "Ελευθεριος Βενιζέλος" για τους πρόσφυγες...


...αλλά παραμένει κλειστό!...
Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πότε θα ανοίξει τους καταπέλτες του το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην Κω, προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες από τη Συρία που βρίσκονται κατά εκατοντάδες στο νησί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει...
διευθετηθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν επί του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού δεν επαρκεί αυτή τη στιγμή στην περίπτωση που αποφασιστεί ένα από τα δύο σώματα να αναλάβει τη φύλαξη μέσα στο πλοίο. Επίσης, οι δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο νησί για την επιτήρηση της ασφάλειας, αναμένεται να αναχωρήσουν τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι το στάδιο του νησιού στο οποίο λειτουργούσε μέχρι στιγμή η καταγραφή των αλλοδαπών έχει κλείσει και οι υπηρεσίες του έχουν μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου εκεί αναμένεται να υπάρξει πάλι συγκέντρωση ατόμων που θα πρέπει να ταυτοποιηθούν και να πάρουν τα χαρτιά τους.
Χθες από το νησί αναχώρησαν με πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά 1.300 μετανάστες, ενώ άλλοι 1.300 αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα.

Έως αύριο αναμένεται να έχουν αναχωρήσει συνολικά από το νησί περίπου 3.000  μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: