3.8.15

«Απαράδεκτο η Ν.Δ. να επενδύει στην εικόνα του Χρηματιστηρίου»...

Χρήστος Σταϊκούρας
 «Τουλάχιστον απαράδεκτο η Νέα Δημοκρατία να επιχαίρει και να επενδύει πάνω στην εικόνα που παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο», δηλώνει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας στον Χρήστο Σταϊκούρα.
Σύμφωνα με...
την ίδια πηγή από το ΥΠΟΙΚ,  οι ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με τη χρηματιστηριακή αγορά έγιναν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ είχε ενημερωθεί πλήρως και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Νωρίτερα, ο Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τη σημερινή πτώση του δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, που θα αναζητηθούν σε όλα τα επίπεδα.

Έκανε λόγο για κυβερνητική ανευθυνότητα, για διαρκείς παλινωδίες, για ερασιτεχνισμούς, για άστοχες δηλώσεις ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού για το τραπεζικό σύστημα, για επικίνδυνα παιχνίδια με plan B και σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, τα οποία μαζί με το κλείσιμο των τραπεζών οδήγησαν στη σημερινή κατάρρευση της αγοράς.

Ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης, οδήγησαν στη σημερινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου.

«Πρόκειται για κατάρρευση με τεράστιο κόστος για τους επενδυτές και κυρίως τους μικροεπενδυτές - κόστος που έχει συσσωρευτεί και διογκωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015», σημείωσε ο βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: