10.8.15

Ενισχύεται ο μηνιαίος πρόδρομος δείκτης του ΟΟΣΑ για την ευρωζώνη...


Η οικονομική ανάπτυξη εμφανίζει περαιτέρω ενδείξεις ενίσχυσης στη Γαλλία, την Ιταλία και συνολικά την ευρωζώνη, ενώ η ανάπτυξη φαίνεται να επιβραδύνεται κοντά στις...
μακροπρόθεσμες τάσεις στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

Οι τάσεις υποδηλώνουν απώλεια της δυναμικής ανάπτυξης στη Βραζιλία και την Κίνα, σύμφωνα με τον μηνιαίο πρόδρομο δείκτη του ΟΟΣΑ, που αποσκοπεί στο να ανιχνεύει σημεία καμπής στην διεθνή οικονομία.

Σταθερή δυναμική ανάπτυξης αναμένεται στη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ινδία, ενώ οι ενδείξεις για την Ρωσία επίσης υποδηλώνουν σταθερή δυναμική ανάπτυξης αν και χαμηλότερα από τη μακροπρόθεσμη τάση, ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ.

Ο σύνθετος δείκτης, του οποίου ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος είναι το 100, παρέμεινε στο 100,7 στην ευρωζώνη για τέταρτο συνεχή μήνα τον Ιούνιο αλλά συνέχισε να υποχωρεί στο 99,4 στις ΗΠΑ από το 99,5 του Μαΐου, έχοντας υποχωρήσει κάτω από το 100 τον Φεβρουάριο.

Η τιμή για τη Βρετανία υποχώρησε στο 99,8 τον Ιούνιο, έχοντας υποχωρήσει κάτω από το 100 στο 99,9 τον Μάιο. Ο δείκτης κατέγραψε άνοδο σε μηνιαία βάση στο 100,8 από το 100,7 στη Γαλλία και ήταν σταθερός στο 100,9 στην Ιταλία.

Ο δείκτης της Κίνας συνέχισε να υποχωρεί σταθερά στο 97,4 τον Ιούνιο από το 97,5 τον Μάιο. Η Βραζιλία υποχώρησε στο 98,8 από το 99,0.

Η τιμή για τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, ήταν σταθερή στο 100,0.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: