14.8.15

«Να είσαι σεμνός, μη μου κουνάς το δάχτυλο»...

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
Άγριος καυγάς μεταξύ Τσακαλώτου – Μεϊμαράκη (BINTEO)...
Άγριος καυγάς ξέσπασε τα ξημερώματα, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Είναι μια δύσκολη συμφωνία που έχει πολλά αγκάθια και η εφαρμογή της θα εξαρτηθεί από τον...
ποιον θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός να διαχειρισθεί το χρέος και από το ποιος θα μπορεί να μετριάσει τις αδικίες που υπάρχουν. Πρέπει να κριθεί αυτό το μνημόνιο με τα υπέρ και τα κατά του. Στο αρχικό κείμενο υπήρχε επαναφορά των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, στο νέο κείμενο δεν υπάρχει. Στο νέο κείμενο δεν υπάρχει η αγοραία λύση για τα κόκκινα δάνεια. Στο νέο κείμενο δεν υπάρχει ο νόμος Διαμαντοπούλου για την παιδεία. Στο αρχικό κείμενο υπήρχε ξεχωριστός οργανισμός για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων, στο νέο κείμενο δεν υπάρχει. Είμαι λιγάκι εκνευρισμένος, γιατί εγώ διαπραγματευόμουν 24 ώρες και εσείς βγαίνετε και λέγατε ότι έπινα καφέ» είπε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών και στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως: «οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν πηγαίνουν στα εξωτερικά ιατρεία γι' αυτό δεν τους ενδιέφερε το πεντάευρω στα νοσοκομεία».

Τότε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σηκώθηκε από τα έδρανα και του απάντησε σε έντονο ύφος: «να είσαι σεμνός»! 
Όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης του είπε, «αυτό που σου λέω και μη μου κουνάς εμένα το δάχτυλο και τα χέρια» και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν γίνεται και να μας βρίζουν και να ψηφίζουμε. Αν μας προκαλέσετε θα απαντήσουμε καταλλήλως»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: