12.8.15

Τσίπρας: Θα φτάσουμε στη συμφωνία...

tsiptfa
... παρά τις τρικλοποδιές που μας βάζουν.
 «Θα διαψευστούν όσοι έχουν κρυφό πόθο να αναδιατάξουν την Ευρωζώνη».
Πλέον, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί..
Σίγουρος ότι η συμφωνία θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του στο υπουργείο Υποδομών.

«Παρά τις...
δυσκολίες, τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που ορισμένοι επιχειρούν να βάλουν και 5' στο δρόμο μας, είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτή την συμφωνία που θα θέσει ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας με νόημα πως «κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί».

Ωστόσο, όπως είπε, «όσοι έχουν κρυφό πόθο να αναδιατάξουν την Ευρωζώνη με αφορμή την Ελλάδα, δεν θα τα καταφέρουν, η Ελλάδα δεν θα δώσει αφορμή, θα διαψευστούν».

Αναφορικά με τα όσα συνέβησαν τους προηγούμενους μήνες, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «συγκρούστηκε η συντηρητική αντίληψη της Ευρώπης με τον προοδευτισμό».

«Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και από 'κει και πέρα θα είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε τις διαδικασίες ανοικοδόμησης», καθώς και τις «προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως «θα δώσουμε τη μάχη να ανατρέψουμε όλα όσα έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση», εξηγώντας πως «όλες αυτές οι παθογένειες δεν αντιμετωπίστηκαν τα 5 χρόνια των προγραμμάτων», καθώς «τα βάρη της κρίσης φορτώθηκαν στους μισθωτούς και συνταξιούχους».

«Η κατεύθυνσή μας είναι να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση», είπε ο κ. Τσίπρας.

Επανερχόμενος στη στάση της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός είπε πως «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους σημερινούς συσχετισμούς στην Ευρωζώνη», αν και «δεν παρεκκλίνουμε από τον προσανατολισμό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: