21.8.15

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συνεργασία τη "Λαϊκή Ενότητα"...

 Πολύ κοντά σε μια πολιτική συμπόρευση βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τις δυνάμεις της Αριστερής Πλατφόρμας που σήμερα συγκρότησαν το νέο πολιτικό φορέα υπό την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα», με πρόεδρο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Αυτό προκύπτει από... το «ανοιχτό κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας» που απηύθυνε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τις δυνάμεις του «ΟΧΙ», οι οποίες τάχθηκαν κατά του τρίτου μνημονίου. Όπως αναφέρεται μάλιστα «δεν υπάρχει αριστερά που να υπογράφει και να ψηφίζει μνημόνια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διάβηκε το Ρουβίκωνα. Η κυβέρνησή του αντικειμενικά ανήκει στο αντίπαλο στρατόπεδο. Η ψήφιση του 3ου μνημονίου δημιουργεί τον ιστορικό κίνδυνο να ταυτιστεί η αριστερά με τη μνημονιακή πολιτική στα μάτια του κόσμου της εργασίας. Για αυτό επιβάλλονται αναβαθμισμένα καθήκοντα για τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, για όλες τις ανατρεπτικές δυνάμεις της κοινωνίας», επισημαίνεται, ενώ κριτική ασκείται και στο ΚΚΕ ότι «με την αδιέξοδη στάση του αδυνατεί να συμβάλλει στον λαϊκό ριζοσπαστισμό και αρνείται την ανάγκη ρήξης εδώ και τώρα με την ευρωζώνη και την ΕΕ ενισχύοντας αντικειμενικά την προπαγάνδα των συστημικών δυνάμεων».

Έτσι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ότι «για αυτό σήμερα είναι αναγκαία μια "άλλη αριστερά", που θα τιμήσει το μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ, εξοπλίζοντας τον λαό με τα πολιτικά εφόδια που χρειάζεται για να πάει αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους. Μια αριστερά που δεν θα φοβάται να μιλήσει καθαρά για τις ρήξεις και ανατροπές που θα χρειαστούν για να αποτινάξουμε τη μνημονιακή βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου».

Στο πλαίσιο αυτό τάσσονται υπέρ του να ανοίξει ένας «πλατύς διάλογος, με κατά το δυνατό οργανωμένο τρόπο συνεισφέροντας σε αυτόν, στο μέτρο των δυνάμεών της, με τις επεξεργασίες της για τον αντικαπιταλιστικό αγώνα, τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό της εποχής μας».

«Το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στο στρατόπεδο του μνημονίου και η ανεπάρκεια του ΚΚΕ, κάνουν επιτακτικά τα αναγκαία βήματα για μια άλλη αριστερά. Μια αριστερά που θα τιμήσει το μεγάλο λαϊκό ΟΧΙ, ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο ΄΄μέχρι το τέλος΄΄», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προκρίνοντας την ανάγκη συγκρότησης «ενός άλλου ταξικά ανασυγκροτημένου εργατικού κινήματος για το ξεπέρασμα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ, που στήριξε το ντροπιαστικό ΝΑΙ, την κοινή δράση και συντονισμό των κινημάτων και των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς».

Και απευθύνει «κάλεσμα πολιτικής συνεργασίας στις ριζοσπαστικές δυνάμεις που έδωσαν την μάχη για το "όχι της ρήξης" και το "όχι μέχρι το τέλος"». Σε αυτές συμπεριλαμβάνει «όλες τις δυνάμεις με αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιΕΕ και ανατρεπτικό προσανατολισμό», τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ «που συγκρούονται με τη αστική μνημονιακή πολιτική, την κυβέρνηση και το κόμμα που την εφαρμόζει» και αυτούς που «ασφυκτιούν από την άγονη γραμμή του ΚΚΕ».

«Καλούμε κάθε οργάνωση και συλλογικότητα της αριστεράς που κατανοεί την κρισιμότητα των στιγμών σε ένα συντροφικό διάλογο, για μια πολιτική και κινηματική συνεργασία που θα μπορέσει να δώσει πραγματική ελπίδα, που δεν θα προδώσει τη λαϊκή εντολή του σαρωτικού 62%, για τερματισμό όλης αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Που θα υπερασπίσει την αριστερά που "σηκώνει το γάντι", τιμά τις λαϊκές προσδοκίες, ανοίγει δρόμους αγώνα και χειραφέτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι μόλις πρόσφατα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως και μέλη του «Εργατικού Αγώνα» είχαν συνυπογράψει κοινή δήλωση κατά του τρίτου μνημονίου και της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: