8.8.15

Περιοδείες ανά τη χώρα, σχεδιάζει ο Μεϊμαράκης...


Κύκλο περιοδειών ανά την Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος έχουν ειδοποιηθεί να είναι...
σε ετοιμότητα, ειδικά μετά τα σενάρια για ταχεία ψήφιση της συμφωνίας εντός της προσεχούς εβδομάδος.
Tο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει σε επιφυλακή όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς τόσο οι εξελίξεις επί των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς όσο και οι πολιτικές εξελίξεις που θα δρομολογήσει η επίτευξη της συμφωνίας, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. 

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αφήνει, σε συνομιλητές του, αμφιβολίες για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στη Βουλή, για την ενεργό δηλαδή στήριξη μιας συμφωνίας που θα εξασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. 

Ο κ. Μεϊμαράκης στο διάστημα που έπεται θα κινηθεί πάνω σε τρεις βασικούς άξονες:

Θα επιδιώξει να χρεώσει τα μέτρα του νέου μνημονίου στις πράξεις και παραλείψεις (κυρίως τις δεύτερες) της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.
Σε περίπτωση εκλογών, θα υπογραμμίσει ότι αυτές διενεργούνται μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει ο Αλ.Τσίπρας την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα εντείνει το άνοιγμα προς το χώρο του Κέντρου και προς τη μεγάλη μερίδα των πολιτών που ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε εγκληματικό το σενάριο πρόωρων εκλογών, προτείνοντας, «στη λογική της συνεννόησης και τη σύνεσης», τη στήριξη της χώρας από τις πολιτικές δυνάμεις και «όταν όλα θα σταθεροποιηθούν, και η οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, να δούμε τις οποιεσδήποτε πολιτικές εξελίξεις».

Για «απίστευτα λάθη, σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα» κατά το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

«Στις θεατρικές παραστάσεις που έδωσε η κυβέρνηση παίρνει πολύ καλό βαθμό. Στη διαπραγμάτευση... μηδέν» δήλωσε, τονίζοντας ότι είναι υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, και αν αυτό είναι πολυτέλεια στην Ελλάδα, «θα έβλεπα τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού μετώπου».

Για τη ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι έχει να κάνει πολλή δουλειά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επισημαίνοντας ότι το κόμμα πρέπει να μιλήσει για το μέλλον, μακριά από τον λαϊκισμό, με μετριοπάθεια και κοινή λογική και με συγκεκριμένες θέσεις πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα.

«Αν θέλουμε να είμαστε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, πρέπει ξεκάθαρα να υπερασπιστούμε τον ιδιωτικό τομέα. Όχι μόνον τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους και τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα» επισήμανε.

 πηγη in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: