27.8.15

Ο Βαρουφάκης έχει σχέδιο...

Αφησε αιχμές κατά Τσίπρα. Συμπαθει Λαφαζάνη, αλλά...
Ο "χαβαλετζής" Βαρουφάκης -όπως τον αποκάλεσε χθες η Θεοδώρα Τζάκρη- είναι φευγάτος, γι' άλλες... πολιτείες. Αφού ανακοίνωσε, πως, δεν θα 'ναι υποψήφιος, καθώς αντί να εμπλακεί σε μια "προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη", επιθυμεί να...
στήσει ενα ευρωπαϊκό δίκτυο. 
Μιλώντας στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC, ξεδίπλωσε το σχέδιο του: «Πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα».

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης που στήριξε «άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική». «Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία  γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι» είπε για τη συμφωνία. Παρομοίασε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».


Όσον αφορά τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές»

Εκτίμησε, δε, ότι η Βουλή που θα προκύψει δεν μπορεί ελπίζει να σχηματιστεί πλειοψηφία για ένα λογικό και προοδευτικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: