8.8.15

Ζημιές από ξαφνικό καλοκαιρινό μπουρίνι στη Λέσβο...

 ΛΕΣΒΟΣ ΔΕΝΤΡΟ
 Από τη ζέστη και τους 35+ βαθμούς Κελσίου, ξαφνικά ένα σφοδρό καλοκαιρινό μπουρίνι σάρωσε τα πάντα στην πόλη της Μυτιλήνης και σε πολλά χωριά της Λέσβου το απόγευμα της Παρασκευής.
Η ...
ισχυρή βροχή, που συνοδεύονταν από δυνατό αέρα, προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα παρασύροντας αντικείμενα, διαφημιστικά stand, ομπρέλες, στύλους της ΔΕΗ, δημόσια φωτιστικά, δένδρα, όπως αναφέρει το lesvospost.gr.

Το καλοκαιρινό σκηνικό στη Μυτιλήνη μετατράπηκε μονομιάς σε φθινοπωρινό με τους δρόμους πλημμυρισμένους σε αρκετά σημεία.

Έκπληκτοι οι τουρίστες που βρίσκονταν στη Μυτιλήνη, προσπαθούσαν να προστατευθούν όπου υπήρχε υπόστεγο.Από τις διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν δημιουργήθηκε πρόβλημα σε φωτεινούς σηματοδότες ενώ συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης όπου υπάρχει πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για κοπές δέντρων στις περιοχές όπου επηρέασε περισσότερο το μπουρίνι, καθώς και για αντλήσεις υδάτων κυρίως από υπόγεια σπιτιών. Στη Ελ. Βενιζέλου στο κτήριο της παλιάς ΔΕΗ που γκρεμίστηκε πρόσφατα στο δρόμο έπεσε ένας μεγάλος στύλος της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλο μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους.
Οι ουρανοί άνοιξαν στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής σε διάφορες περιοχές της Λέσβου και έως τις 19:30 έβρεχε ασταμάτητα. Οι εικόνες της καταστροφής είναι συγκλονιστικές και οι ζημιές τεράστιες. Το σκηνικό καταστροφής συμπληρώνεται από τις τεράστιες ζημιές που υπάρχουν σε καταστήματα, αυτοκίνητα, βάρκες και οικίες στην Μυτιλήνη. Δρόμοι παραδόθηκαν στο νερό, αυλές και σπίτια πλημμύρισαν ενώ στη λάσπη «βούλιαξαν» εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: