24.8.15

Με κλείσιμο δρόμων απαντούν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός»...

Πορεία μεταλλωρύχων
Οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός» έκλεισαν τους δρόμους στην αερογέφυρα Στρατωνίου και Πλανών στη Χαλκιδική διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να ανακληθούν τα έργα της εταιρείας, επιδιώκοντας να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας τους.
Κυρίως, αναμένεται... να επηρεαστεί η κυκλοφορία των οχημάτων προς και από την Ιερισσό. Οι εργαζόμενοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο και προς τις αρχές του Δήμου Αριστοτέλη για τη στάση που τηρούν απέναντι τους.

Οι μεταλλωρύχοι ανησυχούν για τις δουλειές τους, καθώς η εταιρεία χρυσού, μετά την ανάκληση αδειών τεχνικών μελετών στις Σκουριές και σε Ολυμπιάδα από το ΥΠΑΠΕΝ, έχει προειδοποιήσει ότι εκτός της προσφυγής στο ΣτΕ για την ανάκληση της απόφασης θα προχωρήσει, αρχής γενομένης από σήμερα, σε αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Χαλκιδική, εκτελώντας μόνο βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας και θέτοντας την πλειοψηφία του προσωπικού σε διαθεσιμότητα μέχρι και για ένα τρίμηνο, με το ενδεχόμενο, εάν οι άδειες δεν ανακτηθούν, της οριστικής τους απόλυσης.

Ένταση στη χθεσινή πορεία

Χθες, στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων και αλληλέγγυων που διαδήλωναν κατά των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός» στην ΒΑ Χαλκιδική, το σκηνικό που επικράτησε ήταν χημικά, κρότου λάμψης και 78 προσαγωγές.

Στη πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου δύο χιλιάδες άτομα, ωστόσο, έπειτα από μικροένταση η απάντηση της αστυνομίας ήταν μάλλον υπερβολικοί.

Από τους συλληφθέντες οι οκτώ είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι 70 είναι ξένοι ακτιβιστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: