13.8.15

Την παρέμβαση Αβραμόπουλου, ζητά ο δήμαρχος Κω...

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κω, ζητά από τον αρμόδιο Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο, ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης. 
Ο...
Δήμαρχος επισημαίνει ότι η διαχείριση και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κω είναι ιδιαίτερα δυσχερής, ενώ η λύση του πλοίου που τελικά υιοθετείται για την διαμονή, ταυτοποίηση και μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων, θα απαιτήσει οικονομικούς πόρους.
 Ο κ. Κυρίτσης που αναμένεται να έχει και τηλεφωνική επικοινωνία, εντός της ημέρας με τον κ. Αβραμόπουλο, τονίζει επίσης ότι θα πρέπει να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων προς τη χώρα μας, προκειμένου να ενισχυθούν οι υποδομές φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων στην περιοχή της Κω. Σε δήλωση του, ο κ. Κυρίτσης, αναφέρει:" Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις και μέτρα.
 Ο κ. Αβραμόπουλος είναι φίλος της Κω, κυρίως όμως έχει ρεαλιστική αντίληψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ευελπιστώ ότι και αυτή τη φορά θα βοηθήσει τη χώρα και την ελληνική κυβέρνηση, προωθώντας μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Κω και στα άλλα νησιά.''

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: