3.8.15

Άνω - κάτω κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ...


Σε κατάσταση νευρικής κρίσης εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση, ενώ από σήμερα ξεκινάει εκ νέου η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει νέες...
ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές αναταράξεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης «άδειασε» τον Γιάννη Πανούση, ο οποίος με συνέντευξή του στο «Βήμα» έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα «εσχάτης προδοσίας» για τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο όμως είχε καλύψει την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Ο προϊστάμενος υπουργός του Γιάννη Πανούση χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» ειδικά τους περί «εσχάτης προδοσίας» υπαινιγμούς που έκανε σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, γεγονός που σαφώς συνιστά πολιτικό θέμα για την ηγεσία της οδού Κατεχάκη.

Υπενθυμίζεται ότι Πολιτική Γραμματεία και Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να πάψει από υπουργό τον Γιάννη Πανούση κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. 

Ο πρωθυπουργός αγνόησε τα κομματικά αιτήματα και μάλιστα στην τελευταία του συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» πρόσφερε κάλυψη στον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τις 15 συλλήψεις αριστερών διαδηλωτών σε πρόσφατα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή δυσαρέσκεια επικρατεί στην ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας για «διαρροές» που αποδίδονται στο Μέγαρο Μαξίμου προσωπικά κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Έντονη δυσαρέσκεια όμως επικρατεί και στο Μέγαρο Μαξίμου για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, για τον οποίο επικρατεί η εκτίμηση ότι θέλει να βάλει στο «κάδρο» των οπαδών της δραχμής τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά και ότι με τις συνεχείς συνεντεύξεις του δημιουργεί σε κρίσιμες περιόδους επιπλέον προβλήματα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: