17.8.15

Το επόμενο "στοίχημα" της Μερκελ...

Λέτε την αλήθεια, κυρία Μέρκελ;

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

«Αυτό το θέμα θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα και η σταθερότητα του ευρώ», είπε η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, μιλώντας για το επόμενο της "στοίχημα, το...
θέμα του ασύλου. Όπως τόνισε, μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου θα είναι «το επόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό εγχείρημα μετά τη διάσωση της Ελλάδας, με το οποίο θα δείξουμε αν είμαστε σε θέση να δρούμε από κοινού».  

Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου», ενώ χαρακτήρισε «ανάξια» της Γερμανίας τα κρούσματα βίας σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων το τελευταίο διάστημα. «Όποιος έρχεται στη Γερμανία, έχει το δικαίωμα να τον μεταχειρίζονται σαν άνθρωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για ανάγκη κατάρτισης λίστας ασφαλών χωρών προέλευσης, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να χορηγούμε άσυλο σε όποιον θεωρεί ότι έχει εδώ μια ευκαιρία θέσης εργασίας», αναφερόμενη κυρίως στις χώρες των Βαλκανίων.

Tέλος, άφησε ανοιχτό  το εάν θα είναι εκ νέου υποψήφια το 2017. «Αυτό θα αποφασιστεί στον κατάλληλο χρόνο», είπε, ενώ σε ό,τι αφορά το εάν επιθυμεί να παραμείνει ο κ. Γκάουκ για δεύτερη θητεία στην Ομοσπονδιακή Προεδρία, απάντησε ότι θα τον στηρίξει οπωσδήποτε, αλλά την απόφαση θα την λάβει ο ίδιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: