8.8.15

«Οι εκλογές δεν είναι όπλο»...

Τάσος Κορωνάκης«Είχαμε μεταφράσει την εντολή σε σχέδιο διαπραγμάτευσης, που θα κράταγε τη χώρα στην ευρωζώνη, χωρίς όμως τη συνέχιση της λιτότητας, πιστεύοντας στη δύναμη του δίκιου και της δημοκρατίας», σημειώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Τάσος Κορωνάκης.
«Αντ’ αυτού, είχαμε έναν οικονομικό πόλεμο, με...

επιβολή ασφυξίας, με καθαρούς εκβιασμούς και τελικά με τη γυμνή επιβολή διά της ισχύος. Γνωρίζαμε ότι η διαπραγμάτευση δεν θα ‘ναι περίπατος, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά ηττηθήκαμε» είναι η αποτίμηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνει παράλληλα ότι «κόμμα, κοινοβουλευτική ομάδα και κυβέρνηση ναρκωθήκαμε από τη διαπραγμάτευση και δεν βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις στην εφαρμογή ενός πιο συμμετοχικού μοντέλου διακυβέρνησης, ενός συνολικά διαφορετικού σχεδίου κοινωνικής ενεργοποίησης που θα αξιοποιούσε ανθρώπους».

Ξεκαθαρίζει πάντως ότι «η εκλογολογία δεν βοηθάει κανέναν και οι εκλογές δεν είναι όπλο» και επικρίνει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι χρησιμοποιεί «λεκτικές ακρότητες, ως μη όφειλε». 

Επί των ημερών του Γιάννη Πανούση δεν έχουμε δει αποφασιστικά βήματα στο χτύπημα της διαφθοράς και στον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, ενώ συνεχίζονται οι αναίτιες συλλήψεις συνδικαλιστών και αγωνιστών, οι επιθέσεις απέναντι σε κινητοποιήσεις και ένα γενικευμένο κλίμα ασυδοσίας και μη ελέγχου.

«Η πόλωση, και δεν αναφέρομαι μόνο στην Αριστερή Πλατφόρμα, μπορεί να συσπειρώνει, αλλά δεν βοηθάει τη συλλογικότητα να δώσει απαντήσεις», δηλώνει. Αναφορικά δε με το ζήτημα της στρατιωτικής του θητείας, υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς ο μικροκομματισμός καλά κρατεί».

 πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: