28.8.15

Τα ονόματα που θα απαρτίσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση...

Μετά από μία επεισοδιακή διαδικασία διερευνητικών εντολών που έληξε με τη χθεσινή ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού, της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, στις 13:00 το μεσημέρι αναμένεται να...
ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.
Το απόγευμα της Πέμπτης  ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας η κ. Βασιλική Θάνου, η οποία στην συνέχεια παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον απελθόντα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Οι διαρροές και οι πληροφορίες για τα πρώτα ονόματα των υπουργών που θα απαρτίσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση άρχισαν από το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αντώνης Μανιτάκης, ενώ υπηρεσιακός υπουργός εργασίας θα είναι είτε ο Αντώνης Ρουπακιώτης είτε ο Αρεοπαγίτης Δ. Μουστάκας.
Υπουργός Οικονομικών ακούγεται ότι θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος συμμετείχε και στη διαπραγματευτική ομάδα, ενώ υπουργός Εξωτερικών πιθανότατα θα οριστεί ο Πέτρος Μολυβιάτης.
Το όνομα του Ροδόλφου Μορώνη φέρεται να έχει κλειδώσει για κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιωάννης Γιάγκος, θα είναι ο υπουργός Άμυνας.
Το υπουργείο Παιδείας φέρεται να αναλαμβάνει η Φρόσω Κιάου.
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης συζητείται για υπουργός Οικονομίας στη θέση του κ. Σταθάκη και ο Αντώνης Μακρυδημήτρης για υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αν και αρχικά είχσε ακουστεί για Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο Πολιτισμού θα αναλάβει μάλλον η κα Μαρίνα Λαμπράκη, ενώ υπουργός Ναυτιλίας θα είναι εκτός απροόπτου ο Χρήστος Ζώης.
Για το υπουργείο Υγείας ακούγονται τα ονόματα του κ. Θάνου Δημόπουλου και του κ. Γιάννη Κυριόπουλου
Επίσης, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης και η Άλκιστης Πρωτοψάλτη θα είναι η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού.
Τέλος, ο Φίλιππος Τσαλίδης συζητείται για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: