27.8.15

Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου...

 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ_2Αύξηση πάνω από 4% σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από το ράλι που έκαναν τα χρηματιστήρια και την απροσδόκητη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, αλλά οι ανησυχίες σχετικά με την ευρωστία της κινεζικής οικονομίας και η παγκόσμια υπερπροσφορά του «μαύρου χρυσού» διατηρούν αβέβαιες τις...
προοπτικές τους.

Η τιμή του μπρεντ, που αποτελεί και την τιμή αναφοράς για το πετρέλαιο διεθνώς, αυξανόταν κατά 1,75 δολάρια το βαρέλι στα 44,89 δολάρια . Αντίστοιχα, η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά 1,60 δολάρια στα 40,20 δολάρια το βαρέλι.

Παρά την άνοδο των τιμών από τα χαμηλά επίπεδα 6,5 ετών που υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τη μεγάλη υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου, που πιέζει τις τιμές των άμεσων παραδόσεων, καθώς και την αύξηση των αποθεμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η τάση είναι ισχυρή και καθοδική. Αναλυτής για την αγορά πετρελαίου της εταιρείας Phillip Futures στη Σιγκαπούρη θεωρεί το σημερινό ράλι ως μία ανάπαυλα σε μία καθοδική τάση παρά μία πιο μακροχρόνια ανοδική κίνηση. «Δεν θα υποτιμούσαμε την τρέχουσα απαισιόδοξη τάση και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι δυνατό να δούμε τις τιμές κάτω από τα 38 δολάρια για το αμερικανικό αργό και τα 45 δολάρια για το μπρεντ», δήλωσε.

Οι τιμές του πετρελαίου στηρίχθηκαν από τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων κατά 5,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τι 21 Αυγούστου. Οι αναλυτές ανέμεναν μία αύξηση των αποθεμάτων κατά 1 εκατ. βαρέλια. Ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν, ωστόσο, ότι η μείωση των αποθεμάτων μπορεί να συνδέεται με τα στοιχεία που έδειξαν μείωση των εισαγωγών την προηγούμενη εβδομάδα και μπορεί να μη σηματοδοτεί μία τάση. Πολλοί αναλυτές αναμένουν αύξηση των αποθεμάτων τους επόμενους μήνες, καθώς τώρα είναι κλειστά διυλιστήρια για εποχικές εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: