9.8.15

Σκουρλέτης:Δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν εγκαταλείπουμε...

Σκουρλέτης: Διαπραγματευτήκαμε σκληρά - Δεν τα καταφέραμε, αλλά δεν εγκαταλείπουμε
«Κανείς δεν μπορεί να πει πως τους προηγούμενους μήνες δεν συγκρουστήκαμε, δεν αγωνιστήκαμε σθεναρά να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές», δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην...
"Kontranews", κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της κυβέρνησης.

«Είναι φανερό πως δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως εγκαταλείπει τον αγώνα για απεγκλωβισμό της χώρας από τα μνημόνια», αναφέρει ο κ. Σκουρλέτης, απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γαι τη διαπραγματευτική της γραμμή.


Για το αν το σενάριο του Grexit είναι ακόμα στο τραπέζι απαντά ότι είναι υπαρκτό ως μέρος του σχεδίου των πιο ακραίων ευρωπαϊκών κύκλων για μια γερμανοκεντρική Ευρώπη.


Ερωτηθείς για τη διαφαινόμενη ρήξη στο κόμμα, ο κ. Σκουρλέτης απαντά ότι «όταν οι πολιτικές διαφωνίες μετατρέπονται σε συνολική αμφισβήτηση και απόρριψη, αναπτύσσεται δυναμική διάσπασης». 


Ο υπουργός απορρίπτει πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μια κυβέρνησης συνεργασίας με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Την ίδια ώρα, θεωρεί την προσφυγή στις κάλπες αναπόφευκτη, καθώς, όπως λέει, «οι απώλειες στη δύναμη της κοινοβουλευτικής μας ομάδας αλλά και η ανάγκη να υπάρξει μια νέα δημοκρατική νομιμοποίηση με βάση την πραγματικότητα της νέας συμφωνίας φέρνουν εκ των πραγμάτων το θέμα των εκλογών πιο κοντά».


Στα του υπουργείου του, αναφερόμενος εμμέσως και στις προθέσεις Λαφαζάνη για τον «ρωσικό αγωγό» σημειώνει ότι «η ανάγκη της παραγωγικής ανασυγκρότησης δεν μπορεί να είναι μια υπόθεση καλών προθέσεων, πρέπει να μετουσιωθεί σε συγκεκριμένο σχέδιο για τον τομέα της ενέργειας, για τη χωροταξία και το περιβάλλον, για την αγροτική παραγωγή». 


Ειδικότερα στο φλέγον θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ο κ. Σκουρλέτης απαντά ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Επιχείρησης.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη σημειώνει: «Άνθρωπος αναγνωρισμένης επιστημονικής αξίας, ευφυής, επικοινωνιακός, ιδιαίτερα εγωκεντρικός, έκανε λάθη όπως και πολλοί άλλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: