17.8.15

Δεύτερες σκέψεις...


Νέα δεδομένα στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ...
Εντονος σκεπτικισμός φαίνεται να επικρατεί σε όλα τα «στρατόπεδα»­­ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο ενδεχόμενο μιας οργανωτικής διαίρεσης και συνολικά των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στις οποίες πιθανά να οδηγήσει η διαδικασία της συζήτησης για ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή. 
‘Ετσι από το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να γίνονται...
δεύτερες σκέψεις σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στην συγκεκριμένη διαδικασία, η Αριστερή Πλατφόρμα χαρακτηρίζει την αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης «εκβιασμό» καταγγέλοντας όμως την πολιτική στροφή της ηγεσίας προς την μνημονιακή λογική, ενώ αλλάζει τα δεδομένα των εσωκομματικών συσχετισμών η πρωτοβουλία 17 βουλευτών που ζητούν ενότητα στην λογική ενός προγράμματος απεμπλοκής από το 3ο Μνημόνιο.


Έτσι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο  Αλέξης Τσίπρας «θα βρίσκεται στο Μαξίμου την Τρίτη, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο. Από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις». Παράλληλα σημειώνεται πως «μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον  ESM και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται, η κυβέρνηση ασχολείται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και αναμένει την έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια». Είναι φανερό πώς χωρίς φυσικά να αποκλείεται η προσφυγή στο κοινοβούλιο δεν γίνεται κατηγορηματική αναφορά στην έναρξη διαδικασιών για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Αυτό παρότι οι ίδιες πηγές δήλωναν πώς είναι εξέλιξη που έχει ήδη αποφασιστεί αμέσως μετά την ψηφοφορία στην Βουλή κατέγραψε 31 αρνητικές ψήφους στο 3ο Μνημόνιο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γεράσιμου Λιβιτσάνου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: