25.8.15

Νέα εμπρηστική επίθεση σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Γερμανία...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε σχολικό στάδιο το οποίο θα λειτουργούσε ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία στην γερμανική πόλη Νάουεν, δυτικά του Βερολίνου. 
Οι αρχές πιστεύουν ότι η καταστροφική πυρκαγιά οφείλεται σε... εμπρησμό. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Πάντως ο εμπρησμός ακολουθεί τις ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά προσφύγων στην Σαξονία τις προηγούμενες ημέρες. 
Στο στάδιο, όπου σημειώθηκε ο εμπρησμός, επρόκειτο να φιλοξενηθούν προσωρινά 130 Σύροι, οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτημα για τη χορήγηση ασύλου. Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως εμπρησμό καθώς εκτιμάται ως εξαιρετικά απίθανο να προκλήθηκε από τεχνική βλάβη. Ο Ντίτμα Βόιντκε, πρωθυπουργός του κρατιδίου του Βραδεμβούργου, όπου ανήκει η πόλη Νάουεν, διεμήνυσε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή απέναντι στην ξενοφοβία. 

Οι επιθέσεις ακροδεξιών κατά προσφύγων έχουν αυξηθεί κατά πολύ στη Γερμανία. Μετά τις ρατσιστικές επιθέσεις Χάιντεναου της Σαξονίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ τις καταδίκασε χαρακτηρίζοντάς τις αποκρουστικές. 

Η Γερμανία χθες αποφάσισε να αναστείλει τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ για τους Σύρους πρόσφυγες. Αυτό σημαίνει ότι οι πρόσφυγες πολέμου της Συρίας δεν θα επαναπροωθούνται στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: