9.8.15

Ισπανία: Πάνω από δύο χιλιάδες Ισπανοί εγκατέλειψαν τα σπιτια τους...

Πύρινη κόλαση στην Ισπανία - Στέλνουν ενισχύσεις από την Πορτογαλία
...λόγω της φωτιάς.
Στέλνουν ενισχύσεις από την Πορτογαλία...
Η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι στέλνει 100 πυροσβέστες και 30 πυροσβεστικά οχήματα στην Εστρεμαδούρα της Ισπανίας, για να βοηθήσει τη γειτονική της χώρα στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς, που έχει οδηγήσει στην... απομάκρυνση 2.400 ανθρώπων.

"Η Ισπανία ζήτησε χερσαίες ενισχύσεις, συγκροτήσαμε μία ομάδα από 104 πυροσβέστες και 32 οχήματα που έχουν ξεκινήσει", δήλωσε ο εκπρόσωπος της πορτογαλικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας εξηγώντας ότι υπάρχει διμερής συμφωνία με την Ισπανία και ότι η διατύπωση τέτοιου είδους αιτήματος είναι συνήθης, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις το αίτημα διατυπώνεται από την Πορτογαλία.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε χθες σε δασική περιοχή της Σιέρα ντε Γάτα, έχει κατακαύσει 6.000 εκτάρια.

Επειτα από ανάπαυλα κατά την περυσινή θερινή περίοδο, η Πορτογαλία πλήττεται επίσης φέτος από δασικές πυρκαγιές.

Απόψε, 300 πυροσβέστες με 150 οχήματα, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο πυρκαγιές στη βόρεια Πορτογαλία. Λίγο νωρίτερα, πορτογαλικό ελικόπτερο που συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στο βόρειο τμήμα της χώρας πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση λόγω τεχνικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο από τους έξι επιβαίνοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: