5.8.15

Θα πάει στο Συνέδριο ο Λαφαζάνης;...

lafazanis
Για τα τέλη Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται η διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τα όσα ελέχθησαν χθες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
 Τα...
μέλη του οργάνου αποφάσισαν να συγκληθεί εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή στα τέλη του μηνός, προκειμένου να αποφασίσει για όλα τα εκκρεμή θέματα και να δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών, την εγγραφή νέων μελών, αλλά και την ανάδειξη των συνέδρων.

Ωστόσο, όσο περνούν οι μέρες και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανεβάζει τους τόνους κατά της κυβέρνησης, ολοένα και περισσότεροι στο Μαξίμου και στην ομάδα των «προεδρικών» διερωτώνται αν η διάσπαση θα γίνει εντός του Συνεδρίου ή… νωρίτερα. Μ’ άλλα λόγια, μυστήριο παραμένει αν ο  Λαφαζάνης και η «Αριστερή Πλατφόρμα» θα δώσουν το «παρών» στο Συνέδριο και θα διεκδικήσουν τον έλεγχο του κόμματος ή θα… καταγγείλουν την διαδικασία και θα απουσιάζουν –κάτι που εκ των πραγμάτων θα σηματοδοτήσει την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
 Πάντως, τις τελευταίες ημέρες, όσοι διαβάζουν τα κείμενα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα iskra, βλέπουν ότι το Συνέδριο χαρακτηρίζεται προκαταβολικά ως… «παρωδία», με βασικό επιχείρημα ότι θα διεξαχθεί αφότου η κυβέρνηση θα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και θα έχει κυρώσει στη Βουλή το νέο Μνημόνιο. Μ’ άλλα  λόγια, οι «λαφαζανικοί» απαξιώνουν την διαδικασία εκ των προτέρων, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά των σεναρίων ότι δεν σκοπεύουν να πάρουν μέρος σ’ αυτή.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: