23.8.15

Σε κλείσιμο δρόμων προχωρούν οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός»...


Να κλείσουν επ' αόριστον από τη Δευτέρα τους δρόμους στην αερογέφυρα Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου στη Χαλκιδική, οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», μετά την απόφαση με την οποία ανακαλούνται οι τεχνικές μελέτες που αφορούν τα έργα της εταιρείας στις Σκουριές και...
την Ολυμπιάδα.

«Τη Δευτέρα το πρωί θα πάμε να υπογράψουμε τις διαθεσιμότητές μας και στη συνέχεια θα κλείσουμε τους δρόμους στα δύο σημεία που σας ανέφερα. Δεν θα περνάει τίποτα, μόνο ασθενοφόρα και περιπολικά και οχήματα της πυροσβεστικής», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Χατζής.

Από την άλλη πλευρά, διαμαρτυρία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού με πορεία στον Κάκκαβο έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμα τονίζουν: «ΟΧΙ στην αναμονή, στην ανάθεση, στα λόγια, στις υποσχέσεις, στην αδράνεια, στις διώξεις, στην αναβολή, στα ψεύτικα διλήμματα, στην καταστολή, στο φόβο».
Αφίσα της κινητοποίησης
Αφίσα της κινητοποίησης Πορεία στον Κάκκαβο σήμερα | 
Θυμίζουμε ότι η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι η «Ελληνικός Χρυσός» θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές της δραστηριότητες στην Χαλκιδική, αρχής γενομένης από την εβδομάδα της 24ης Αυγούστου 2015.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση γνωστοποιεί πως λαμβάνει νομικά μέτρα εναντίον της απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ, συμπεριμβανομένης της κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα σχετικά με διοικητικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Μάλιστα, η «Ελληνικός Χρυσός» δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εκτελεί βασικές εργασίες περιβαλλοντικής προστασίας και στα τρία έργα της, «σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: