23.8.15

Παπαδημούλης: Εχω σταματήσει να ασχολούμαι με τα καμώματα της Ζωής...

-Είχα μιλήσει στον Τσίπρα και για την Κωνσταντοπούλου, αλλά και για τον Βαρουφάκη. Δυστυχώς οι φόβοι μου επαληθεύτηκαν.

-Ο Λαφαζάνης προκαλεί όταν επιλέγει για όνομα στο κόμμα του, τη "Λαϊκη Ενότητα".

-"Αναγκη να μετάσχουν στις λίστες προσωπικότητες από την ευρύτερη Αριστερά".

BINTEO...
"Η γραμμή του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιστοιχίσουμε και το κόμμα και τα εκλογικά μας ψηφοδέλτια και το πρόγραμμά μας, με το νέο...
ευρύτατο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε 36,5% τον Ιανουάριο και τώρα πιθανότατα να πάρει και ψηλότερο ποσοστό", δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στο πρωινό MEGA.

"Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται γερά στα... ιδρυτικά μας θεμέλια, σύγχρονου ριζοσπαστικού αριστερού με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θέλει να υπερβεί τις παραδόσεις του υπαρκτού κομμουνισμού και της δεξιόστροφης σοσιαλδημοκρατίας και θέλει να δημιουργήσει την αριστερά του 21ου αιώνα", πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

"Κατά τη γνώμη μου υπάρχει και δυνατότητα και ανάγκη προσωπικότητες από ένα ευρύτερο φάσμα – που ορισμένες από αυτές μετέχουν ήδη στην κυβέρνηση – να βρουν θέση και στα ψηφοδέλτια, αλλά υπό ένα απαράβατο όρο, την απόλυτη δέσμευση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο θα κατέβουμε στις εκλογές Είναι περίεργο κάποιος να βάζει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την Ραχήλ Μακρή ως μεταγραφή από τους ΑΝΕΛ και τώρα να μας κάνει μαθήματα αριστεροσύνης", είπε.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου, λέγοντας: "Έχω πάψει εδώ και καιρό να ασχολούμαι με τέτοιες κόνξες και καμώματα και προτιμώ να συγκεντρώνω την προσοχή σε αυτό που απασχολεί και τον κόσμο στην πλειοψηφία του. Τι θέλουν οι πολίτες; Πολιτική σταθερότητα, επιτέλους μια κυβέρνηση τετραετίας". 

"Είχα την ευκαιρία πριν από τις προηγούμενες εκλογές να εκφράσω στον Αλέξη Τσίπρα τη γνώμη μου για ορισμένες επιλογές προσώπων που σχεδίαζε. Αυτό αφορά και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν, αλλά επιμένω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό το ουσιώδες".

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση κυβέρνησης ικανών ανθρώπων με συνεκτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. "Σε αυτή θα έχουν θέση πρόσωπα από ένα ευρύτερο πολιτικό  ιδεολογικό φάσμα όχι όμως εκπρόσωποι του αμαρτωλού και φθαρμένου πολιτικού προσωπικού και παρελθόντος". 

Αναφερόμενος στο νέο κόμμα, είπε ότι το όνομα Λαϊκή Ενότητα προκαλεί και την κοινή λογική. Όταν προωθείς διάσπαση δεν μπορείς να βάζεις το όνομα αυτό, τόνισε.

 "Για τη μέθοδο είμαι αντίθετος σε ένα  ξεκατίνιασμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Λαϊκή Ενότητα που δεν μας ταιριάζει καθώς παρά τις μεγάλες μας διαφορές έχουμε μια κοινή πορεία 20-25 χρόνων" σημείωσε.
Δείτε το Βίντεο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: