19.8.15

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς να συμπληρώσετε κρίσιμους κωδικούς...


Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα λήγει στις 26 Αυγούστου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, δηλώνει κατηγορηματικά σε όλους τους τόνους ότι νέα παράταση δεν...
πρόκειται να υπάρξει. 

Όποιος υποβάλλει δήλωση στις 27 Αυγούστου θα έχει πρόστιμο 100 ευρώ και προσαύξηση του οφειλόμενου φόρου κατά 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Μέχρι την Δευτέρα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλλει ακόμα το Ε1. Τα στοιχεία της ΓΓΔΕ δείχνουν ότι σε σύνολο περίπου 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν, οι εκκαθαρισμένες δηλώσεις (η εκκαθάριση γίνεται αυτόματα με την υποβολή της δήλωσης) ήταν 4.718.056, με την καθαρή θέση του δημοσίου στα 1,887 δισ. ευρώ.

Για τους περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενους της τελευταίας στιγμής, οι οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης (βασικό έντυπο Ε1) ίσως αποδειχθούν ιδιαιτέρως χρήσιμες. 

Το euro2day.gr, καταγράφει βήμα - βήμα και πίνακα - πίνακα τη συμπλήρωση του εντύπου Ε1, από το οποίο θα προκύψουν φόρος εισοδήματος και κατά περίπτωση έκτακτη εισφορά και φόρος πολυτελούς διαβίωσης. 

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου, οι δύο επόμενες στα τέλη Σεπτέμβρη και Νοέμβρη. Για φέτος ισχύει έκπτωση 2% σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου, η οποία με τις διατάξεις του Μνημονίου καταργείται από το επόμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: