14.8.15

Γαλλία: Η δήμαρχος του Καλαί απειλεί τους Άγγλους ότι θα... ανοίξει τα σύνορα!

Υπάρχει «αγγλική μαφία» εκμετάλλευσης των μεταναστών ...

Η δήμαρχος του Καλαί δήλωσε ότι η Αγγλία εμπαίζει και περιφρονεί την Γαλλία στο μεταναστευτικό πρόβλημα της περιοχής και βλέπει ως μοναδική λύση το άνοιγμα των συνόρων για τους μετανάστες

Τα πράγματα στο...
Καλαί φαίνεται να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Και πολύ περισσότερο αρχίζουν να παίρνουν μεγάλες πολιτικές διαστάσεις που δύσκολα θα μπορούσαν να προβλεφθούν στο που θα οδηγήσουν.



Σε συγκέντρωση κατοίκων του λιμανιού του Καλαί, η δήμαρχος της πόλης απείλησε την αγγλική κυβέρνηση με κάτι πρωτοφανές για σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα: ότι θα ανοίξει τα σύνορα με την Αγγλία για την ελεύθερη πρόσβαση των μεταναστών στην άλλη πλευρά της Μάγχης.

Η Νατάσα Βουχάρτ κατηγόρησε την αγγλική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κάμερον προσωπικά ότι η συμπεριφορά τους είναι περιπαικτική και περιφρονητική απέναντι στους Γάλλους και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα σημείωσε ότι ο Κάμερον συμπεριφέρεται σαν να κατέχει την περιοχή και να εφαρμόζει τους δικούς του νόμους στο Καλαί. Ζήτησε από τον πρόεδρο Ολάντ να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι ενώ είπε ότι αν η βρετανική κυβέρνηση συνεχίσει να αρνείται την διαπραγμάτευση για ανθρωπιστικά θέματα και την ασφάλεια, θα αναγκαστεί να αφήσει ελεύθερα τα σύνορα προς την Αγγλία.

Νωρίτερα η ίδια είχε ζητήσει την επανεξέταση της Συνθήκης «Le Touquet» η οποία προβλέπει ότι την ευθύνη στα σύνορα ανήκει στην Γαλλία και όχι στην Βρετανία.

Η κατάσταση στην βόρεια Γαλλία είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς και άλλοι δήμαρχοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί, μιλώντας πλέον ανοιχτά για «αγγλική μαφία» που μεταφέρει μετανάστες στην Αγγλία έναντι υψηλού αντιτίμου.

Από την πλευρά της η Αγγλική κυβέρνηση αρκείται σε τυπικές ανακοινώσεις σχετικά με την διάθεσή της να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος μέσω της ΕΕ και του ΟΗΕ. Όμως όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα πια είναι έντονα τοπικό, και η υπομονή των Γάλλων έχει φθάσει στα όρια.

Καιρός ήταν άλλωστε να καταλάβουν λίγο και οι Βόρειοι πόσο πιεστικά είναι αυτού του είδους τα προβλήματα που βλέπουν μόνο ως ανταποκρίσεις των τηλεοπτικών τους σταθμών από κάποια μακρινά νησιά κάπου στο Αιγαίο...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: