25.8.15

Όλες οι… συνιστώσες της ΝΔ στα χαρακώματα των εκλογών...

«Ο κομματικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Με σύνεση, ψυχραιμία και ομογενοποιημένο πολιτικό λόγο θα προχωρήσουμε στις εκλογές. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε ...σχέδιο διακυβέρνησης με συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και σε όλους τους άλλους τομείς» σημείωναν πηγές της Νέας Δημοκρατίας σε κλίμα αισιοδοξίας μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.
Κύριο χαρακτηριστικό της Επιτροπής, όπως συγκροτήθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, είναι η πολυσυλλεκτικότητα και η είσοδος όλων των «στρατοπέδων» της γαλάζιας παράταξης. Έτσι, σε αυτή μετέχουν οι «καραμανλικοί» με βουλευτές όπως ο Γιώργος Βλάχος και Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκπρόσωποι της λαϊκής δεξιάς που μπήκαν στο κόμμα επί Σαμαρά όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, «μητσοτακικοί» συμπεριλαμβανομένης της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα, στην Επιτροπή συγκαταλέγονται όλοι οι δελφίνοι της ΝΔ και όσοι έχουν εκφράσει με οποιονδήποτε τρόπο την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν ρόλο στην επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αναλυτικά τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης και μέλη της, με αλφαβητική σειρά, οι εξής: Αγοραστός Κωνσταντίνος, Αντωνίου Μαρία, Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βλάχος Γεώργιος, Βορίδης Μάκης, Βούλτεψη Σοφία, Βρούτσης Γιάννης, Γεωργιάδης Άδωνις, Γιακουμάτος Γεράσιμος, Δακής Γεώργιος, Δασκαλάκης Μενέλαος, Δένδιας Νικόλαος, Ιωαννίδης Αθανάσιος, Κακλαμάνης Νικήτας, Καλαφάτης Σταύρος, Καλογερόπουλος Δημήτριος, Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Καρακόλη Μάγδα, Κεδίκογλου Σίμος, Κεφαλογιάννη Όλγα, Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ, Κουμουτσάκος Γεώργιος, Μακρή - Θεοδώρου Ελένη, Μητσοτάκης Κυριάκος, Μπακογιάννη Θεοδώρα, Μπούρας Αθανάσιος, Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Παπαμιμίκος Ανδρέας, Πατούλης Γεώργιος, Πλακιωτάκης Ιωάννης, Σταϊκούρας Χρήστος, Σταμάτης Δημήτριος, Σταυράκογλου Σταύρος, Στυλιανίδης Ευριπίδης, Τασούλας Κωνσταντίνος, Ταυρής Φίλιππος, Τσιμάρας Κωνσταντίνος και Χατζηδάκης Κωστής.
Στο επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη εκτιμούν ότι η - έστω και οριακή - νίκη της ΝΔ αποτελεί έναν εφικτό στόχο και ως εκ τούτου επιχειρούν με την γαλάζια «πανστρατιά» να στείλουν μετά από καιρό εσωστρέφειας ένα ενωτικό μήνυμα που θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς αλλά και όπως σημειώνουν «όλους όσους επιθυμούν μία σταθερή διακυβέρνηση της χώρας την επομένη των εκλογών μετά από έξι μήνες παλινωδιών του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα».
Στο γαλάζιο στρατόπεδο σημειώνουν ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για την προσφυγή στις κάλπες και ατενίζουν με αισιοδοξία την Κυριακή των εκλογών. Παράλληλα ωστόσο, συνεχίζουν να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας από την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές και καθημερινά κλιμακώνουν τις προσωπικές επιθέσεις τους στο πρόσωπο του πρωθυπουργού για την εκλογική περιπέτεια στην οποία μπαίνει η χώρα για τρίτη φορά μέσα σε οχτώ μήνες από τον Ιανουάριο.
Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να στοχοποιήσει τόσο τον απερχόμενο πρωθυπουργό, όσο και τις επιλογές του, δηλαδή τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για τους κορυφαίους υπουργούς του και φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τις αλλεπάλληλες περιπέτειες στις οποίες έχουν βάλει τη χώρα τον τελευταίο χρόνο από τη μία με το δημοψήφισμα και από την άλλη τώρα με την άρση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα. Την ίδια ώρα στο επίκεντρο της προεκλογικής ρητορικής θα βρεθεί η στάση ευθύνης που επέδειξε η ΝΔ στην υπερψήφιση της συμφωνίας που διατηρεί τη χώρα στο ευρώ, «όταν οι ίδιοι οι βουλευτές του Αλέξη Τσίπρα τον εγκατέλειψαν και η χώρα κρεμόταν από μία κλωστή» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, από τη Νέα Δημοκρατία θα εστιάσουν στις προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα και τα σκληρά μέτρα που τις αντικατέστησαν με την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, καλώντας τον ελληνικό λαό να μην ξαναπέσει στην ίδια «παγίδα».
Αντικείμενο συζήτησης στην επίσημη πρώτη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα αποτέλεσε και η «μυστική» δημοσκόπηση της Bild, σύμφωνα με την οποία η διαφορά από τον πρώτο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 3%. Γαλάζια στελέχη τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι τα νούμερα είναι επισφαλή, καθώς πρόκειται για μία δημοσκόπηση του Αυγούστου και χωρίς ταυτότητα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι σε απόλυτες τιμές ενδεικτική της κατάστασης και της δυναμικής στην οποία βρίσκουν οι πρόωρες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: