21.8.15

Δεν απαιτείται άδεια μουσικής για χρήση μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου...

Τι προβλέπει η νομοθεσία για την εστίαση...
Δεν απαιτείται άδεια μουσικής από τον οικείο Δήμο στους καταστηματάρχες για χρήση μουσικής μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτυακού ραδιοφώνου.
Με αφορμή τα ...
αθρόα τηλεφωνήματα που δέχεται από μέλη του, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας ενημερώνει ότι... απαραίτητη εξακολουθεί να είναι η άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής, η οποία χορηγείται από την ΑΕΠΙ και άλλους οργανισμούς αυτοδιαχείρισης.
Προς επίρρωση ο γραμματέας του Συλλόγου, Κώστας Μπίσδρας, επικαλείταιτη νομοθεσία του Σεπτεμβρίου του 2013, αλλά και τις αποφάσεις άλλων δήμων όπως του δήμου Λαμιέων κατόπιν αίτησης καταστηματάρχη σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται η άδεια σε καταστήματα που κάνουν χρήση τηλεοπτικών καναλιών ή laptop για μετάδοση μουσικής σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 36875/26/9/13 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον, επικαλείται το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 1507/15/1128241/24 του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις με το οποίο παύονται οι έλεγχοι για την άδεια μουσικής από το δήμο.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών - Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας διερωτάται αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Βόλου έχουν ενημερωθεί για την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία κυκλοφόρησε και ισχύει από τις 24 Ιουνίου του 2015.
Αναλυτικά ο γραμματέας του Συλλόγου Κώστας Μπίσδρας ενημερώνει ότι:«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συνεχούς αυξανόμενης φιλολογίας για το αν χρειάζεται άδειας μουσικής από τον οικείο δήμο σύμφωνα με ερωτήματα που δέχεται ο Σύλλογος Καταστηματαρχών.
Η πραγματικότητα έχει ως εξής: Οσοι καταστηματάρχες κάνουν χρήση μουσικής μέσω τηλεόρασης - ραδιοφώνου - διαδικτυακού ραδιοφώνου η Αστυνομία παύει τον έλεγχο για την άδεια μουσικής από το δήμο σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Συγκρότησης (Υπ’ αριθμ. Πρωτ. 1507/15/1128241/24 Ιουν 2015) στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.
Ωστόσο αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής, η οποία χορηγείται από την ΑΕΠΙ και άλλους οργανισμούς αυτοδιαχείρισης».
Να επισημανθεί ότι ο Σύλλογος εξακολουθεί να ασχολείται με το θέμα αυτό και ψάχνει να βρει νέα δεδομένα για τη χρήση μουσικής χωρίς να πληρώνουν υπέρογκα ποσά τα μέλη του.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η άδεια μουσικής από το δήμο, είναι απολύτως απαραίτητη όταν υπάρχει D.J. και όταν υπάρχει μουσική LIVE.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ και Εστίασης, Κώστας Μπίσδρας
Ο γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ και Εστίασης, Κώστας Μπίσδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: