7.8.15

Δεν θα ψηφίσω μια συμφωνία που θα επιτείνει την ύφεση..

Βαρουφάκης: Δεν θα ψηφίσω μια συμφωνία που θα επιτείνει την ύφεση
Τα τελευταία χρόνια η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο δημόσιο...
Δεν πρόκειται να ψηφίσει μια συμφωνία που θα επιτείνει την ύφεση, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο περιβόητο «plan B» και στις...
σοβαρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και ερωτηθείς σχετικά με το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε λέγοντας ότι επί έξι  χρόνια ήταν αντίθετος σε συμφωνίες που επέτειναν την ύφεση και όπως εξήγησε δεν πρόκειται τώρα να ψηφίσει μια συμφωνία με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι περιμένει να δει την τελική μορφή της συμφωνίας που θα έρθει στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια προοπτική για το χρέος με τη νέα συμφωνία, ο Βαρουφάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καμία προοπτική».

«Περιμένουμε να δούμε τι συμφωνία θα υπάρχει όσον αφορά το τριετές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, την αναδιάρθρωση του χρέους και τα κόκκινα δάνεια», ανέφερε.

Όσον αφορά στο plan B ο πρώην ΥΠΟΙΚ υποστήριξε πως υπήρξαν προσπάθειες να 
αποδομηθεί η προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση επί πέντε μήνες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξη εξαπέλυσε και επίθεση στην τρόικα την οποία κατηγόρησε ότι λειτουργεί με φεουδαρχική λογική.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια η τρόικα δημιούργησε φέουδα στο ελληνικό δημόσιο.
Στόχος μας ήταν να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος όσον αφορά αυτά τα φέουδα, σε κάποιο βαθμό αυτό το πετύχαμε αλλά τώρα η τρόικα τα ζητάει πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: