18.8.15

Ομιλία της Μέρκελ για να περιορίσει τους «αποστάτες»...


Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός της θα μιλήσει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, σε μία προσπάθεια να μεταπείσει τους διαφωνούντες βουλευτές εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στη γερμανική Βουλή για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.
Η...
Μέρκελ και ο  Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, θα ασκήσουν πίεση στους βουλευτές να στηρίξουν το πρόγραμμα βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι αυτό προσφέρει μία «βιώσιμη διαδρομή». 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, οι Μέρκελ και Σόιμπλε σχεδιάζουν τη διεξαγωγή μίας δοκιμαστικής ψηφοφορίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, ο βουλευτής και υψηλόβαθμο μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Χανς Μίχελμπαχ του αδελφού βαυαρικού κόμματος της Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει να συναινέσει. «Είμαι επαγγελματίας επιχειρηματίας, μπορώ να διαβάσω προϋπολογισμούς και είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε πλέον βιωσιμότητα του χρέους. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς - ότι είναι στα σκαριά η αρχή μίας ένωσης μεταβιβαστικών πληρωμών», δήλωσε ο Μίχελμπαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: