15.8.15

Βαριά αντίποινα ετοιμάζει το ΡΚΚ κατά της Τουρκίας...

Βαριά αντίποινα ετοιμάζει το ΡΚΚ κατά της ΤουρκίαςΜε βαρύ τίμημα για τις επιθέσεις της εναντίον των Κούρδων ανταρτών απείλησε την Τουρκία ο ντε φάκτο ηγέτης του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), Μουράτ Καραγιλάν, εν μέσω φονικών συγκρούσεων στις νοτιοανατολικές τουρκικές επαρχίες.
Η Άγκυρα έχει... αρχίσει διμέτωπο αγώνα τόσο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, όσο και κατά των Κούρδων ανταρτών στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο βόρειο Ιράκ.
Οι αντάρτες έχουν απαντήσει με επιθέσεις κατά των τουρκικών αρχών ασφαλείας τόσο στην ευρύτερη περιοχή όπου ζουν οι κουρδικοί πληθυσμοί, όσο και στην Κωνσταντινούπολη.
«Είμαστε έμπειροι και πλέον ξέρουμε πολύ καλά τι να κάνουμε. Έκαναν μεγάλο λάθος επιτιθέμενοι εναντίον μας και θα πληρώσουν βαρύ τίμημα γι' αυτό», ανέφερε ο κ. Καραγιλάν.
Το Γαλλικό Πρακτορείο υπολογίζει οτι 31 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της επίθεσης κατά του PKK.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τόνισε την Παρασκευή ότι η καμπάνια κατά των Κούρδων ανταρτών θα είναι αμείλικτη και δεν είναι προσωρινή, αλλά μακράς πνοής.
Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει περισσότερους από 1.700 υπόπτους τον τελευταίο μήνα σε ολόκληρη τη χώρα, για συμμετοχή είτε στο Ισλαμικό Κράτος, είτε στο PKK και στο ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Μέτωπο (DHKP-C).
Πάντως, ο ντε φάκτο ηγέτης του PKK (δεδομένου ότι ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν είναι φυλακισμένος από το 1999) δήλωσε ότι η οργάνωσή του δεν εγκρίνει τη χρήση της μεθόδου των επιθέσεων αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: