27.8.15

Τα διαδικαστικά της τελικής ευθείας προς τις κάλπες...

Η Βασιλική Θάνου
Τα ψέματα τελείωσαν, βαίνομεν προς εκλογάς, όπως θα ’λεγαν οι παλαιότεροι.
Στη...
1 μετά το μεσημέρι σήμερα ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης προσέρχεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο προκειμένου να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα της διερευνητικής εντολής που είχε λάβει την περασμένη Δευτέρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Καθώς είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα είναι άκαρπο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σε μια τελευταία απόπειρα εξεύρεσης λύσης.

Η άρνηση όμως των Αλ. Τσίπρα, Δ. Κουτσούμπα και Π. Καμμένου να παραστούν στη σύσκεψη προδικάζει και το αποτέλεσμά της.

Ετσι, οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Παυλόπουλο να έρχεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με όλους και τελικά να μη συγκαλεί τη σύσκεψη.

Στη συνέχεια, σήμερα το απόγευμα θα καλέσει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ως την αρχαιότερη εκ των προέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, και θα της αναθέσει τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η κυρία Θάνου θα γίνει έτσι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας, έστω και υπηρεσιακή.

Ταυτόχρονα σήμερα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία των εκλογών που κλειδώνει οριστικά για την 20ή Σεπτεμβρίου. Η κυρία Θάνου θα ορκιστεί πιθανότατα σήμερα το απόγευμα, ενώ αύριο θα ορκιστεί και η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Εν προκειμένω θα αλλάξουν τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς στην πλειονότητά τους θα περιληφθούν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ενδεχομένως θα παραμείνουν στις θέσεις τους όσοι δεν θα κατέβουν στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές θα γίνουν με λίστα, αφού δεν έχει παρέλθει το 18μηνο από τις προηγούμενες της 25ης Ιανουαρίου 2015.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: