14.8.15

Σόιμπλε: Δίνουμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα...

Τον Οκτώβριο η συζήτηση για το χρέος...

Μετά τη λήξη του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε πως συμφωνήθηκε μία κοινή πρόταση-μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση.

Σχετικά με...
τα περαιτέρω μέτρα τα οποία συζητήθηκαν στο πλαίσιο του Eurogroup, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως αναφέρθηκε το συνταξιοδοτικό, το οποίο θα εξεταστεί τον Οκτώβριο, όταν «θα έχουμε και τα στοιχεία», τότε, πρόσθεσε ο ίδιος «θα συζητήσουμε για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να βρούμε μια κοινή λύση».

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση πως και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο δάνειο της Ελλάδας, ενώ επιπλέον είπε πως στις συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, «συμφωνήσαμε πως πρέπει να υπάρξει μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας. Φαίνεται ότι τώρα πραγματικά στην Ελλάδα γίνεται σοβαρή προσπάθεια να μπει η χώρα σε ένα νέο δρόμο και να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της, γι' αυτό συμφωνήσαμε να δώσουμε αυτή την ευκαιρία στην Ελλάδα, αν και το ποσό είναι πολύ μεγάλο».

«Ήταν καλή μέρα και είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι βέβαιος ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την κυβέρνηση, ο κύριος Σόιμπλε επεσήμανε ότι πάρα πολλά από αυτά τα μέτρα, ήδη έχουν αποφασιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Επίσης παρατήρησε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, παρά τα προβλήματα στο κόμμα του, διαθέτει μια πλειοψηφία για να προωθήσει όλα όσα έχει υποσχεθεί. «Πιστεύω ότι δεν θα ήταν σωστό να μην δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία, πιστεύω ότι έχουμε λάβει την σωστή απόφαση» κατέληξε ο κύριος Σόιμπλε. Δύο είναι πλέον τα ενδεχόμενα, είπε, είτε η χώρα να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις και να μείνει στο ευρώ, είτε να γίνει κάτι άλλο. «Η συμμετοχή στο ευρώ δεν είναι χωρίς προϋποθέσεις, όπως έχω ξαναπεί», κατέληξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: