4.8.15

Περιμένουν κι άλλα «ευρήματα» του Boeing των Malaysia...

Πτήση MH370: Περιμένουν κι άλλα «ευρήματα» στην περιοχή του ΡεϊνιόνΜε την επιστημονική επιβεβαίωση ότι το αντικείμενο που ξεβράστηκε στις ακτές του νησιού Ρεϊνιόν στον δυτικό Ινδικό στις 28 Ιουλίου ανήκει πράγματι στο εξαφανισμένο Boeing των Malaysia Airlines, να αναμένεται, Γάλλοι και Μαλαισιανοί ειδικοί σχεδιάζουν τα...
επόμενα βήματα της έρευνας. 
Καθώς πλέον όλοι παραδέχονται ότι το αντικείμενο αυτό, μήκους σχεδόν δύο μέτρων, ανήκει σε αεροπλάνο τύπου Boeing 777 και με δεδομένο ότι το μοναδικό τέτοιου τύπου αεροσκάφος που αγνοείται παγκοσμίως είναι εκείνο που εκτελούσε την πτήση MH370 στις 8 Μαρτίου 2014, σε περίπτωση που οι 600 ειδικοί που θα το εξετάσουν αποφανθούν διαφορετικά, θα προκαλέσουν τεράστια έκπληξη. Το στρατιωτικό εργαστήριο πρόκειται να εξετάσει τα σχέδια της Boeing για το συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφος, πληροφορίες σχετικά με το υλικό κατασκευής, αλλά και την τεχνοτροπία κατασκευής του. Παράλληλα θα εξεταστούν οι σειριακοί αριθμοί όλων των μερών του, σε σχέση και με τον αριθμό που έχει ήδη εντοπιστεί πάνω στο υπό εξέταση αντικείμενο. 

Στο στρατιωτικό εργαστήριο στην Τουλούζη άλλωστε, όπου έχει μεταφερθεί το αντικείμενο, βρίσκεται και ένα υψηλής τεχνολογίας μικροσκόπιο, με δυνατότητα μεγέθυνσης της εικόνας κατά 100.000 φορές, που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από τους ειδικούς.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της Μαλαισίας έχουν ζητήσει βοήθεια από τη Μαδαγασκάρη, τον Μαυρίκιο, τις Σεϋχέλλες και τα νησία Κομόρος, τα γειτονικά κράτη στο νησί Ρεϊνιόν δηλαδή, στην περίπτωση που βρεθεί - ή έχει ήδη βρεθεί και δεν έχει αξιολογηθεί - κάτι σχετικό με την έρευνα. 

Στην περιοχή του Ρεϊνιόν πνέουν τις τελευταίες ώρες δυνατοί άνεμοι, κι αυτό έχει κινητοποιήσει τους ντόπιους, που επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο «κυνήγι θησαυρού», προκειμένου να εντοπίσουν συντρίμμια του αεροσκάφους ή άλλα αντικείμενα. Τα κύματα φτάνουν σε ύψος τα τρία μέτρα και μαζί τους... υψώνουν και τις προσδοκίες, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο βρετανικός Telegraph! Οι κάτοικοι του Ρεϊνιόν άλλωστε δηλώνουν βέβαιοι πως κι άλλα αντικείμενα θα βγουν στην ακτή με τον καιρό. Οι έρευνες επικεντρώνονται στις ανατολικές ακτές του νησιού, με τις εφημερίδες να κάνουν λόγο για τον... «πυρετό των σκουπιδιών» που τους έχει κυριεύσει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: