3.8.15

ΚΥΠΡΟΣ; Α. Κυπριανού: Πρωτοφανές το πολιτικό bullying εις βάρος μου...


Λευκωσία: Πλήρως εκτεθειμένη αφήνει την Ειρήνη Χαραλαμπίδου το πόρισμα των ανακριτικών αρχών και η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, εκτιμά ο Ανδρέας Κυπριανού, που κάνει λόγο για ένα...
πρωτοφανές πολιτικό bullying που συντηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες εις βάρος του.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής του ΔΗΣΗ εκφράζει τη δημόσια απολογία του για το γεγονός ότι παραβίασε τη νομοθεσία καπνίζοντας σε δημόσιο χώρο, αλλά και γιατί αντέδρασε στην «πρόκληση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου» και την εξύβρισε.

Για τη βουλευτή του ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι επέλεξε να τον κατηγορεί αβάσιμα για ένα ανύπαρκτο θέμα και μάλιστα με καταγγελία στην αστυνομία για άσεμνη επίθεση «ενώ γνωρίζει και η ίδια ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

Επισημαίνει ότι η επιλογή του να μην απαντήσει στις προκλήσεις αφορά στο ότι θεωρεί το θέμα εξόχως θεσμικό αφήνοντας τους θεσμούς να το χειριστούν. «Στο μεσοδιάστημα έβλεπα με έκπληξη και λύπη να συντηρείται ένα πρωτοφανές πολιτικό bulling εις βάρος μου με ανυπόστατα και ψευδή δημοσιεύματα».

Υποστηρίζει, παράλληλα, ότι ΜΚΟ οι οποίες είναι εντεταλμένες να προστατεύουν τους πολίτες από τον ρατσισμό επέδειξαν την πλέον ρατσιστική συμπεριφορά. «Αυτοί που υποτίθεται προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τα καταπάτησαν στην περίπτωση μου με τον πιο σκληρό τρόπο» τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πόρισμα των ανακριτικών αρχών μέσα από το μαρτυρικό υλικό αλλά και η γνωμάτευση του ΓΕ αφήνει πλήρως εκτεθειμένη την Ειρ. Χαραλαμπίδου, «αλλά και πολλούς άλλους που έτρεξαν χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα να δικάσουν και να καταδικάσουν».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ χαρακτήσει «ατυχές, στιγμιαίο, ήσσονος σημασίας» το περιστατικό έντασης μεταξύ δυο βουλευτών επισημαίνοντας ότι «απασχόλησε δυστυχώς την κοινή γνώμη για ένα και πλέον μήνα τη στιγμή που η πατρίδα περνά δύσκολες στιγμές».

Επίσης, απολογείται για την αντίδρασή του προς τη βουλευτή του ΑΚΕΛ «ανεξάρτητα από το αν και εκείνη τον εξύβρισε» αναφέροντας «είμαστε άνθρωποι με τις κακές μας στιγμές».

Υπογραμμίζει, πάντως, ότι δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά «εναντίον εκείνων που επιχείρησαν τον δημόσιο διασυρμό του» τονίζοντας ότι τα πολιτικά πρόσωπα παλεύουν στην πολιτική αρένα και όχι στα δικαστήρια. «Εκεί έμαθα να αντιμετωπίζω τους πολιτικούς μου αντιπάλους πάντοτε με σεβασμό στην αντίθετη άποψη» προσθέτει.

Παράλληλα, εκφράζει ευχαριστίες στην πλειοψηφία των βουλευτών που στάθηκαν δίπλα του από όλα τα πολιτικά κόμματα «καταδικάζοντας την απόφαση της κας Χαραλαμπίδου να οδηγήσει στην αστυνομία ένα πολιτικό καυγά».

Ακόμη, διαβεβαιώνει όσους βιάστηκαν να δικάσουν και να καταδικάσουν, ανεξάρτητα από τα κίνητρα του καθενός, ότι έχουν τη συμπάθεια του «και να ξέρουν ότι εγώ ποτέ δεν λειτουργώ εκδικητικά», όπως αναφέρει.

Τέλος, ζητεί συγνώμη από τους πολίτες που ενώ βιώνουν τις τεράστιες δυσκολίες της οικονομικής κρίσης έζησαν και αυτή την απαξίωση της πολιτικής ζωής. Σημειώνει, ωστόσο, ότι δεν ήταν δική του επιλογή.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: