5.8.15

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Μάρδα, για τα capital controls....

Μάρδας: Οι δανειστές από την αρχή δεν ήθελαν τις 100 δόσεις, αλλά είναι μέτρο που αποδίδει
Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών, Ισιδώρου Ντογιάκου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, για τα capital controls, αλλά και δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με...
τις δηλώσεις αυτές αλλά και τα δημοσιεύματα, πολίτες αλλά και πολιτικοί χρησιμοποιώντας "παράθυρα ή γνωριμίες" κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των capital controls. 

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος με παραγγελία του ζητά από τον αναπληρωτή διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Γιώργο Γεράκη να διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους οποιουδήποτε όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της σοβαρότητας του θέματος που ενδεχομένως να ακουμπήσει και πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε τη συνδρομή προς τον εισαγγελέα Γεράκη και άλλων αρμοδίων ανακριτικών αρχών.

Μεταξύ αυτών, της εισαγγελίας Διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: