2.8.15

«Φουσκώνουν» οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ...

Έκρηξη οφειλών στη ΔΕΗ λόγω των capital controls - Έφτασαν τα 2 δισ. ...και τις τηλεπικοινωνίες μετά τα capital controls...
 Τα capital controls τίναξαν στον αέρα την πρώτη στοχευμένη προσπάθεια της ΔΕΗ να ανακόψει τον υψηλό ρυθμό αύξησης των ανεξόφλητων οφειλών που απειλούν να στεγνώσουν τη ρευστότητά της. 
Από ...
1,8 δισ ευρώ πριν από την επιβολή των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων, πλέον οι ανεξόφλητες οφειλές έφθασαν τα 2 δισ ευρώ, αύξηση δηλαδή 10% μόλις μέσα σε ένα μήνα.



Η εξέλιξη αυτή, όπως γράφει η «Καθημερινή» ήρθε τη στιγμή που η νέα διοίκηση της ΔΕΗ αξιολογώντας το πρόβλημα ως μείζον για τη λειτουργία της επιχείρησης είχε θέσει σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα διακανονισμών, με μειωμένη προκαταβολή και μέχρι 36 δόσεις, με στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας.

Σχεδόν ταυτόχρονα η Επιχείρηση έθεσε σε λειτουργία και ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα για τον εντοπισμό συστηματικών “μπαταχτσήδων” που ενώ έχουν δυνατότητα δεν προχωρούν σε αποπληρωμή των οφειλών τους.

Τηλεπικοινωνίες 

Η στάση της στάσης πληρωμών όμως είναι πασιφανής και στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με την εφημερίδα μέσα σε τέσσερις εβδομάδες έχουν καταγραφεί επιπρόσθετες επισφάλειες της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, οι οποίες πλέον προστίθενται στις ήδη υφιστάμενες που ανέρχονται στα 400 εκατ. ευρώ περίπου.

Τα 50 εκατ. ευρώ μάλιστα αναλογεί στο 10% περίπου του μηνιαίου τζίρου των εταιρειών του κλάδου.

Παράγοντες της αγορές ευελπιστούν με τη σταθεροποίηση της κυκλοφορίας του χρήματος θα ξεπεραστεί το μεγάλο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: