7.8.15

Ιστοσελίδα σχεδιάζει η Αθήνα, για το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας...



Μια ειδική ιστοσελίδα για την κάλυψη των πολιτιστικών γεγονότων του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 σχεδιάζει η Αθήνα, σύμφωνα με τον Έλληνα Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο.
«Οι Ρώσοι θα έχουν την ευκαιρία να...
δουν έργα τέχνης από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν και τέσσερις περιοδείες Ρώσων δημοσιογράφων, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο του 2015», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.
Η ελληνική πλευρά επιδιώκει το Έτος Ρωσίας-Ελλάδας να αφορά όλους τους Ρώσους και Έλληνες πολίτες. Ο κ. Κρέτσος συμπλήρωσε ότι η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια του Έτους, θα παρουσιάσει όχι μόνο την Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο.
«Ετοιμάζουμε παρουσίαση της σύγχρονης τέχνης, των καλλιτεχνών του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας κ.α. Καθώς και συλλογές από ιδιωτικά μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα. Θέλουμε να γίνει μια συνάντηση όχι μόνο με την ιστορία, αλλά και με τη δημοκρατία. O πολιτισμός είναι το καλύτερο μέσο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για την οικοδόμηση γεφυρών. Πιστεύω, ότι είναι δικαίωμα της Ελλάδας να αναπτύξει διακρατικές, πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία. Κι όπως η Γερμανία έχει αναπτύξει δεσμούς με τη Ρωσία στον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου, το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Κρέτσος.
Αναφερόμενος στην παρουσία της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγ. Πετρούπολης τον Ιούνιο, σχολίασε την θερμή υποδοχή των Ελλήνων ως «πολύ καλύτερη από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: