20.8.15

Νομικά θα κινηθεί η Eldorado Gold έναντι του ΥΠΑΠΕΝ...


 Προβληματισμό της για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την ανάκληση των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική εκφράζει η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
«H...
Eldorado Gold, επιβεβαιώνει ότι η Ελληνικός Χρυσός έλαβε γνώση της απόφασης του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ανάκληση των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, που εκδόθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα της.

Ο Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σε δήλωση του αναφέρει: 

«Είμαστε απογοητευμένοι και μπερδεμένοι από αυτή την απόφαση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ που θέτει σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 2.000 Ελλήνων εργαζόμενων και εργολάβων της Ελληνικός Χρυσός. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης προκειμένου να διασφαλίσουμε και να υπερασπισθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε τα δικαιώματα της Eldorado, της Ελληνικός Χρυσός, τους Έλληνες εργαζόμενους μας και όλη την περιοχή και τους φορείς που στηρίζουν την δραστηριότητά μας στην Χαλκιδική. Η δραστηριότητά μας σε όλα τα εργοτάξια της εταιρείας στην Χαλκιδική συνεχίζεται κανονικά. Η Ελληνικός Χρυσός ωστόσο ενδέχεται να αναγκαστεί να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητές της στην Χαλκιδική, λόγω αυτής της ξαφνικής απόφασης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: