7.8.15

Eurogroup στις 14 Αυγούστου...

Αλέξης Τσίπρας - Φρανσουά Ολάντ
...για να κλειδώσει η συμφωνία...
Η 14η Αυγούστου διαμορφώνεται ως η κομβική ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας, γεγονός που φαίνεται όλοι να αναγνωρίζουν, παρά τις «κορόνες» των...
σκληρών «παικτών», όπως η Γερμανία, περί εξάντλησης των χρονικών ορίων για την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει αποστείλει επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, με την οποία τους καλεί σε συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ την Παρασκευή 14 Αυγούστου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα προηγηθεί συνεδρίαση την ίδια μέρα του Euroworking Group.

Στην επιστολή, που έχει περιέλθει σε γνώση της «Εφ.Συν.», ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ δεν αποσαφηνίζει αν η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στις Βρυξέλλες ή υπό τη μορφή της τηλεδιάσκεψης.

Το γεγονός αυτό θεωρείται λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι επιτελείς της ευρωζώνης αναμένουν αγωνιωδώς την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και τον αριθμό των ζητημάτων που θα έχουν μείνει ανοιχτά στην ελληνική υπόθεση.

Με δεδομένη την αίσθηση της κυβέρνησης ότι «στα χρονοδιαγράμματα τα πάμε καλά, τα δύσκολα είναι στο περιεχόμενο», οι διαπραγματεύσεις διαφαίνεται να είναι ιδιαίτερα επίπονες το επόμενο διάστημα.

Κρίνοντας μάλιστα από τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Φρανσουά Ολάντ στη χθεσινή τους συνάντηση στην Αίγυπτο, είναι εμφανές ότι οι περισσότερες δυνάμεις στην Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμούν τη σύναψη συμφωνίας τον Δεκαπενταύγουστο.

*Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών», που κυκλοφορεί σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: