21.8.15

Fitch: Οι πρόωρες εκλογές δείχνουν πως τα ρίσκα με την Ελλάδα παραμένουν ψηλά...

Προειδοποίηση πως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβριο μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης απευθύνει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, επισημαίνοντας...
μάλιστα πως παρά τα υψηλά ποσοστά αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα το εκλογικό αποτέλεσμα είναι «από τη φύση του απρόβλεπτο».

Μια μέρα μετά την παραπλήσια προειδοποίηση που εξέδωσε ο οίκος Moody’s, η Fitch σημειώνει ότι η δρομολόγηση πρόωρων εκλογών καταδεικνύει το «ρίσκο» για την επιτυχία του προγράμματος που πηγάζει από την «αβεβαιότητα» στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Οι αναλυτές του οίκου σημειώνουν πως ο δρόμος της κάλπης ήταν κάτι «ευρέως αναμενόμενο» και παραδέχονται πως οι έως τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν επικράτηση του τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ και κομμάτων που στηρίζουν το πρόγραμμα. Παρά ταύτα, διευκρινίζουν πως το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί, ενώ ταυτόχρονα «δεν είναι ξεκάθαρη» η επίπτωση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ στις τύχες του κόμματος.

Ο οίκος αναφέρει πως τυχόν διακοπή του νομοθετικού έργου μπορεί να αναζωπυρώσει ή να επαναφέρει στο προσκήνιο τις αμφιβολίες των πιστωτών για τη δυνατότητα της χώρας μας να πετύχει τα απαιτούμενα.

Παράλληλα, η Fitch υπογραμμίζει ότι η προεκλογική εκστρατεία μπορεί να επιδείξει και πάλι την διστακτικότητα των ελληνικών Αρχών αλλά και των πολιτών να αναλάβουν την «ιδιοκτησία» ορισμένων μέτρων ή μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα.


Αναλυτικά η έκθεση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: