4.8.15

Χωρίς φόρους η επένδυση για το Ιταλικό GP!...

Χωρίς φόρους η επένδυση για το Ιταλικό GP!
Οι Ιταλοί ψήφισαν ένα νέο νόμο που επιτρέπει σε ιδιωτικά κεφάλαια διαμέσου της περιφέρειας της Λομβαρδίας να επενδύσουν στην διοργάνωση αγώνα στο Μητροπολιτικό Πάρκο της Μόντσα χωρίς να υπόκεινται σε φόρους!
Oπως...
είπε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας - εκεί ανήκει η Μόντσα - Ρομπέρτο Μαρόνι: "Μια επένδυση που δεν υπόκειται σε φόρους θα καταστήσει το σχέδιο διατήρησης του αγώνα βιώσιμο. Έτσι θα μπορέσουμε να κλείσουμε τη συμφωνία με το Μπέρνι Έκλεστον το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτή τη βδομάδα θα συναντηθώ με τον πρόεδρο της SIAS Αντρέα Νταλόρτο και τους δημάρχους της Μόντσα και του Μιλάνου  με στόχο να κλείσει η συμφωνία μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Είναι υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε το GP στη Μόντσα". 

Η SIAS είναι η εταιρεία που έχει τη διαχείριση του πάρκου και της πίστας. Η επένδυση είναι εφικτή καθώς το νέο νομικό πλαίσιο εγκρίθηκε από την επιτροπή προϋπολογισμού της Ιταλικής Βουλής. Μέσω αυτού επιτρέπεται στη περιφέρεια να επενδύσει στον αγώνα λειτουργώντας ως φορέας για τον ιδιώτη επενδυτή και εξασφαλίζοντάς του ταυτόχρονα το αφορολόγητο. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Μπέρνι Έκλεστον τόνισε: "Μακάρι να γίνει αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε στη Μόντσα απλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο από που θα έρθουν τα χρήματα σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί σ' αυτά δεν υπάρχουν εξαιρέσεις". 
Όλοι εκφράζουν την ευχή να κλείσει η συμφωνία μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου όπου είναι προγραμματισμένο και το Ιταλικό GP. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως το πλαίσιο της Ε.Ε. δεν επιτρέπει να δοθούν κρατικά χρήματα για την στήριξη ιδιωτικών κερδοσκοπικών διοργανώσεων όπως είναι τα GP.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: