12.8.15

H κυβέρνηση φοβάται τις... τρικλοποδιές στο δρόμο για τη συμφωνία...

Ανησυχία, στην τελική στροφή για την επικύρωση της συμφωνίας, έφεραν στο κυβερνητικό στρατόπεδο τα νέα από τη διπλή επικοινωνία που είχαν μέσα σε λιγότερο από...
εικοσιτέσσερις ώρες Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ.
Το Βερολίνο, δεν σταματάει να στυλώνει τα… πόδια, προκρίνοντας ένα δάνειο-γέφυρα ακόμα και την τελευταία στιγμή. Η εκτίμηση δε της κυβέρνησης συμπυκώνεται στο ότι "μέσω μιας παρελκυστικής τακτικής, οι Γερμανοί επιχειρούν να δοθεί η εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει προσκομίσει πλήρη και σαφή στοιχεία για τη συμφωνία", επιμένοντας έτσι σε μία χρηματοδότηση-γέφυρα, πράγμα που απορρίπτει η Αθήνα.
Ακόμα, πεποίθηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στην σκληρή γραμμή και ότι η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Τσίπρας σε Μέρκελ: Εχω συμφωνία και θα προχωρήσω
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο πρωθυπουργός απαντώντας στις ενστάσεις της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας χθες, αντέτεινε: «Έχω συμφωνία με τους θεσμούς και θα προχωρήσω». 
Το κλίμα πάντως στη μεταξύ τους συζήτηση δεν άλλαξε ιδιαίτερα σε σχέση με την επικοινωνία που είχαν πριν κλείσει η συμφωνία, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Καγκελάριος επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Αθήνα με τους δανειστές.
Σε ανοικτή γραμμή με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους
Με το οικονομικό επιτελείο πάντως να είναι αισιόδοξο για την έκβαση των διαπραγματεύσεων στο eurogroup της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται τις επόμενες ώρες  να συνεχίσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Στόχος είναι να διευρύνει τις συμμαχίες του και  αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατηρήσει τη σκληρή γραμμή στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, να έχει διασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη για να μην υπάρξει αρνητική τροπή.
Τέλος, η εκπρόσωπος του προέδρου της Κιομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν σαφής στην καθημερινή ενημέρωση των Βρυξελλών λέγοντας ότι "υπάρχει τεχνική συμφωνία με την Ελλάδα,  αναμένεται όμως και η πολιτική", με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ανεβάζει στροφές ενόψει της τελικής ψηφοφορίας...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: