20.8.15

Μέτωπο από τις δυνάμεις του «Nαι», πρότεινε ο Κυριάκος...

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΒουλήΣτη δίνη των πρόωρων εκλογών κινείται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως δείχνουν οι τοποθετήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της. Για τη Ν.Δ. το θέμα αυτό τοποθετείται εξ αντικειμένου στην πρώτη γραμμή λόγω της... κρίσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπολιτευτικός της λόγος διαμορφώνεται κατά τέτοιο τρόπο που να προσθέτει δυσκολίες στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε χθες τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου από τις δυνάμεις του «ναι».

Μάλιστα, ενόψει των ενδεχόμενων εκλογών σε λίγες εβδομάδες, ο βουλευτής της Ν.Δ., μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε: «Δύο λύσεις υπάρχουν: ή ο πρωθυπουργός με εντιμότητα θα επιδιώξει τον σχηματισμό μιας άλλης κυβέρνησης με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα από αυτήν τη Βουλή με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος ή η χώρα θα οδηγηθεί το συντομότερο δυνατόν σε εκλογές. Προσωπικά προκρίνω την πρώτη λύση».

Καθώς, όμως, το ενδεχόμενο εκλογών τείνει να γίνει βεβαιότητα, τόνισε πως θα παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον «μια συζήτηση μεταξύ των ευρωπαϊκών κομμάτων, έτσι ώστε να μπορέσουν οι δυνάμεις του “ναι” του δημοψηφίσματος να βρουν έναν διαφορετικό τρόπο πολιτικής έκφρασης».

Στον ίδιο τόνο κινήθηκε και ο Κωστής Χατζηδάκης, που επιμένει στην πρόταση δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρ' ότι πριν από μόλις δύο μέρες ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε απορρίψει κάθε τέτοια πιθανότητα.

«Αν πάμε σε εκλογές, θα χάσουμε δύο κρίσιμους μήνες, που δεν το αντέχει η χώρα» δήλωσε συγκεκριμένα. Χαρακτήρισε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα σε πολιτική πλαστοπροσωπία».

Και οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. πάντως επέρριψαν τις ευθύνες μιας νέας εκλογικής διαδικασίας αποκλειστικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «τακτικισμούς» και «μεσοβέζικες λύσεις».

Φυσικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκλείεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εάν αυτή ζητηθεί.

«Με την ψήφιση του τρίτου προγράμματος κλείνει ένας κύκλος στήριξης της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς τις ψήφους της ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης δεν θα περνούσε το πρόγραμμα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορεί η αποφυγή των εκλογών να είναι η πρόταση της Ν.Δ., ωστόσο ήδη εσωκομματικά κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, όρισε μάλιστα βουλευτές υπεύθυνους για ζητήματα που αφορούν εκλογικές περιφέρειες όπου το κόμμα δεν εξέλεξε βουλευτή τον Ιανουάριο.

Ετσι, στους Νομούς Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Σάμου, Φωκίδας και Χανίων ορίζονται αντιστοίχως ως υπεύθυνοι οι βουλευτές: Γεώργιος Στύλιος, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Νίκη Κεραμέως, Στέργιος Γιαννάκης, Δημήτριος Σταμάτης, Ευάγγελος Μπασιάκος και Θεόδωρος Φορτσάκης.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: