31.8.15

Στo "κόκκινo" αποχαιρετούν τον Αύγουστο οι αγορές σε Κίνα και Ασία...

Στα κόκκινααποχαιρετούν τον Αύγουστο οι αγορές σε Κίνα και ΑσίαΜε νέες απώλειες αποχαιρετά τον Αύγουστο το κινέζικο χρηματιστήριο και οι ασιατικές αγορές σε έναν ταραγμένο μήνα για τις  διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Η Ασία είχε... τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τριών ετών, ενώ όλοι κοιτούν την Κίνα καθώς αύριο ανακοινώνονται για τη βιομηχανική δραστηριότητα, επηρεάζοντας και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, η οικονομική δραστηριότητα  εκτιμάται να έχει υποχωρήσει σε χαμηλό τριών ετών.


Στη Σαγκάη, ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 2,61% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 1,09%.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI's Asia-Pacific shares με συμπεριλαμβανομένων της αγοράς της Κίνας υποχωρεί 0,8%, ενώ σε μηνιαία βάση οι απώλειες φτάνουν το 10% ήτοι η χειρότερη μηνιαία επίδοση από το  Μάιο του 2012.


Με πτώση 1,28% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο βασικός δείκτης Nikkei κατέγραψε απώλειες 245,84 μονάδων (-1,28%) για να διαμορφωθεί στις 18.890,48 μονάδες. Στο μέτωπο της οικονομίας, η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο υποχώρησε κατά 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση 0,10%.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο δείκτης Sensex στην Ινδία κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,17%, στην Ινδονησίας ο IDX ενισχύεται 0,77%, ο Kospi στη Ν. Κορέα χάνει 0,26% ενώ ο SET και TWII στην Ταϋλάνδη και Ταιβάν ενισχύονται 0,20% και 0,41% αντίστοιχα.

Πιέσεις και για τις αυστραλιανές μετοχές με το δείκτη ASX 200 να υποχωρεί 1,86%.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: