5.8.15

O Παππάς απαντά για το ΕΣΡ...

Απάντηση στην Πρόεδρο της Βουλής για τα όσα είπε ΕΣΡ κατά τη σημερινή της Συνέντευξη Τύπου, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για Θέματα Ραδιοτηλεόρασης, Νίκος Παππάς.

Σε...
δήλωσή του, τονίζει πως «η σταθερή μέριμνα της κυβέρνησης είναι η νομική, θεσμική και πολιτική θωράκιση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών».

«Το τρέχον τηλεοπτικό καθεστώς δεν είναι το επιθυμητό» συνεχίζει ο κ. Παππάς και προσθέτει:

Η αδιαφάνεια, οι εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις, οι εκκωφαντικές σιωπές των υπευθύνων οι διαρκείς σχεδόν σιωπηρές ανανεώσεις αδειών και θητειών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Ο υπουργός καλεί «κάθε θεσμικό παράγοντα καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να συμβάλλουν, ώστε να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους ευρείας πολιτικής συναίνεσης» και καταλήγει:

Αυτό είναι που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Σε καμία περίπτωση δεν το υπηρετεί η διαιώνιση του τρέχοντος καθεστώτος.

Υπενθυμίζεται πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα και αναφερόμενη στο ΕΣΡ τόνισε:

Εάν υιοθετηθεί η εκτίμηση του κ. Νίκου Παππά ότι έχει λήξει η θητεία όλων των μελών του ΕΣΡ, από το 2012 όλες οι ανεξάρτητες αρχές λειτουργούν παράνομα. Και μία τέτοια ερμηνεία δεν σημαίνει ότι απλώς αντικαθίστανται όλα τα μέλη, είναι ότι ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από αυτές τις αρχές, διαρκούσης αυτής της περιόδου. Είναι μία βόμβα για το δημόσιο ταμείο και το δημόσιο συμφέρον μία τέτοια προσέγγιση και ένα γεγονός που θα χαροποιήσει όσους αντιμετωπίζουν πρόστιμα επιβεβλημένα από τις ανεξάρτητες αρχές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: