15.8.15

"Prison Break" στην Κέρκυρα...

Prison Break στην Κέρκυρα: Βαρυποινίτες αποπειράθηκαν να δραπετεύσουν με τούνελΤη... βοήθεια της Παναγίας ήθελαν να χρησιμοποιήσουν κρατούμενοι για να αποδράσουν από τις Φυλακές της Κέρκυρας (σας ενημερώσαμε εδώ), καθώς επέλεξαν να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους ανήμερα Δεκαπενταύγουστου.

Οι...
ελπίδες τους, όμως, για πιθανή χαλάρωση των μέτρων προστασίας και ελέγχου λόγω της ημέρας δεν επιβεβαιώθηκαν αν και αυτός που πρόδωσε τα σχέδιά τους ήταν ένας... σκύλος!

Σύμφωνα με το corfutv.gr περίοικος είχε βγάλει βόλτα το σκύλο του στο παρκάκι δίπλα από τις φυλακές. Το τετράποδο όμως επέμενε για ένα συγκεκριμένο σημείο του πάρκου με το αφεντικό του να ακούει κάποιους θορύβους και να ειδοποιεί την εξωτερική φρουρά των φυλακών.

Η έρευνα των σωφρονιστικών υπαλλήλων αποκάλυψε ένα τούνελ το οποίο, μάλιστα, ξεκινούσε από την ακτίνα Β΄ όπου κρατούνται 21 βαρυποινίτες.

Σύμφωνα με το corfupress.com η τρύπα που βρέθηκε συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996. 

Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση. Κατα πληροφορίες βρέθηκαν μέχρι και ανεμιστήρες μέσα στο τούνελ που είχε σχηματιστεί.

Δεκαεννέα 19 χρόνια πριν, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδαα όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το έσκασαν μετά από κατάληψη των φυλακών που διήρκησε δύο εβδομάδες καθώς στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω της αναταραχής, σκάβοντας από το χώρο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος να βρουν τις παλαιές μίνες και, περνώντας κάτω από το παρακείμενο σχολείο (3 και 4ο Γυμνάσιο) και με εκατοντάδες αστυνομικούς να φυλάνε το χώρο, να βρουν έξοδο διαφυγής σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση.

πηγη corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: