8.8.15

"Reuters": Αισιόδοξη για συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση...

Την αισιοδοξία Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών πριν τις 20 Αυγούστου, τονίζει σε άρθρο του το πρακτορείο "Reuters", αναφερόμενο στις συνεχείς διαπραγματεύσεις που διεξάγονται τόσο σε επίπεδο τεχνικό κλιμακίων όσο και μεταξύ των Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών.
«Οι...

σημερινές διαπραγματεύσεις αφορούν τα προαπαιτούμενα προκειμένου να υπάρξει η πρώτη εκταμίευση. Αύριο θα επικεντρωθούμε σε θέματα στα οποία υπάρχουν κάποιες διαφωνίες», φέρεται να δηλώνει ανώνυμη πηγή της ελληνικής κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα στο άρθρο σημειώνεται ότι οι πιστωτές εμφανίζονται ευχαριστημένοι από τη διάθεση συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης, κάτι που φάνηκε και στις χθεσινή τηλεδιάσκεψη προκειμένου υψηλόβαθμων στελεχών των υπουργείων Οικονομικών των 28 χωρών της Ε.Ε.

Σε περίπτωση που «καθαρογραφεί» το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών έως την Τρίτη, όλα δείχνουν ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να την εγκρίνει έως την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

Εάν αυτό συμβεί τότε θα «ανοίξει ο δρόμος» για το Eurogroup να πραγματοποιήσει είτε «κανονική» συνεδρίαση είτε να υπάρξει ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εγκριθεί το νέο τριετές πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: